Şanlıurfa’da şanlıurfa’da Hafızlık Tespit Sınavı...

Şanlıurfa'da şanlıurfa’da Hafızlık Tespit Sınavı Yapıldı

şanlıurfa’da hafızlık tespit sınavı yapıldı

06 Haziran 2024 - 00:20

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nın yapıldığı illerden biri de Şanlıurfa oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen "2024 Yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı" tüm yurtta devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen komisyonlar tarafından sözlü/mülakat şeklinde gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nın yapıldığı illerden biri de Şanlıurfa oldu.

Sözlü/mülakat şeklinde gerçekleştirilen hafızlık sınavına müracaat eden hafız adayları, 70 ve üzeri puan almaları halinde başarılı sayılarak hafızlık belgesi almaya hak kazanacak.

Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman İl ve İlçe müftülüklerine bağlı Kur'an Kursları ile kendi imkanlarıyla hafızlığı tamamlayan toplam 117 hafız adayı, hafızlık belgesi almak için Şanlıurfa İl Müftülüğü bünyesinde yapılan sınavda ter döktü.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından merkezi illerde gerçekleştirilmesi planlanan 2024 yılı 2. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı, Gaziantep Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin komisyon başkanlığında Vaizler Mahmut Öztaş ve Hacire Öncü katılımıyla Şanlıurfa İl Müftülüğünde gerçekleşti.

Sözlü olarak gerçekleştirilen hafızlık sınavına Şanlıurfa, Adıyaman ve Mardin’den müracaat eden 70 erkek ve 47 kız hafız adayı öğrenciler arasında yapılan sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılarak hafızlık belgesi almaya hak kazanacak.

Diğer yandan sınavda başarılı olanların "hafızlık belgeleri" eğitim gördükleri Kur'an kursunun bağlı olduğu müftülüğe, hafızlığını kendi imkanlarıyla tamamlayan ve dışarıdan sınava katılanların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecek.

1 Haziran’da başlayan sınav Cuma gününe kadar devam edecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü