Şarkikaraağaç’ta Mevlid-i Nebi Haftası Kutlandı

Şarkikaraağaç'ta Mevlid-i Nebi Haftası Kutlandı

27 Eylül 2024 - 14:55

Şarkikaraağaç'ta Hz. Muhammed'in Hayatı ve Öğretileri Merkezde: Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı Yoğun İlgiyle Karşılandı Şarkikaraağaç'ta, hem Mevlid-i Nebi Haftası'nı hem de Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlamak amacıyla düzenlenen konferans, ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılandı.

26 Eylül 2024 Perşembe günü Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Isparta Müftüsü Muharrem Biçer, Şarkikaraağaç Kaymakamı Emre Aslan, İlçe Müftüsü Celal Atasoy, ilçe protokolü, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temasıyla düzenlenen konferansta, konuşmacı olarak Isparta Müftüsü Muharrem Biçer, Hz. Muhammed'in (sav) hayatını ve öğretilerini derinlemesine ele aldı.

Biçer, "Hz. Peygamber (sav), yalnızca bir din lideri değil, aynı zamanda mükemmel bir insan, örnek bir ahlak ve şahsiyet sahibi bir liderdi. Onu anlamak, yaşamak ve anlatmak, biz Müslümanlar için en önemli görevlerden biridir.

Onun hayatını örnek alarak kendimizi ve toplumumuzu inşa etme gayreti içinde olmalıyız" dedi. Konferansta, Hz. Muhammed'in (sav) hayatının farklı dönemleri, insanlığa sunduğu mesajlar, ahlaki değerleri ve şahsiyetinin önemi gibi konular ele alındı.

Biçer, Hz. Muhammed'in (sav) insanlığa sunduğu barış, sevgi, merhamet, adalet ve hoşgörü mesajlarının bugün de güncelliğini koruduğunu vurguladı.

Konferans, katılımcıların büyük bir dikkatle takip ettiği ve derin bir ilgiyle dinlediği anlar yaşandı. Konuşmanın sonunda, Hz. Muhammed'in (sav) hayatı ve öğretileri üzerine düşünmeye sevk eden sorular soruldu ve katılımcıların soruları da cevaplandı.

Programın sonunda, katılımcılara çeşitli hediyeler ve ikramlar sunuldu. Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı, Şarkikaraağaç halkına Hz. Muhammed'in (sav) hayatını ve öğretilerini daha yakından tanıma fırsatı sunarken, aynı zamanda İslam dininin temel değerlerini ve ahlaki ilkelerini hatırlatma amacına hizmet etti.

Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yoğun Programlarla Icra Edilmeye Devam Ediyor
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı