İl Müftüsü Çakır, Din Görevlileri Adaylarını Ziyaret Etti

İl Müftüsü Çakır, Din Görevlileri Adaylarını Ziyaret Etti

İl Müftüsü Çakır, Din Görevlileri Adaylarını Ziyaret Etti

09 Ekim 2024 - 19:05

Samsun İl Müftüsü Çakır, Geleceğin Din Görevlilerini Yetiştiren Merkezi Ziyaret Etti Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, geleceğin din görevlilerini yetiştirmek için büyük bir önem taşıyan Samsun Aşık Kutlu Dini İhtisas Merkezi'ni ziyaret etti.

Çakır, merkezde Hüsn-i Tilavet programı kapsamında eğitim alan Kur'an Kursu Öğreticilerini ve mesleğe başlamak üzere eğitim gören aday din görevlilerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Ziyaret sırasında, İl Müftüsü Çakır öğrencilerle sohbet ederek onların eğitim süreçleri ve gelecek hedefleri hakkında bilgi aldı. Çakır, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Sizler, toplumumuzun manevi değerlerini gelecek nesillere aktaracak önemli bir görevi üstleneceksiniz.

Eğitiminizi en iyi şekilde tamamlayarak, sahip olduğunuz bilgi ve birikimle toplumumuza hizmet etmeniz, insanlara Allah'ın kelamını en güzel şekilde ulaştırmanız bizim için büyük bir mutluluk kaynağı olacaktır.

" dedi. Çakır, öğrencilere meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri zorluklara karşı dirençli olmalarını, daima ilmi ve ahlaki değerlere bağlı kalmalarını ve toplumun birlik ve beraberliğine katkıda bulunmalarını önemle vurgularken, "Sizleri, büyük bir özveriyle çalışan değerli hocalarımızın yönlendirmesiyle, inançlı, bilgili ve donanımlı din görevlileri olarak görmek bizleri mutlu edecektir.

" şeklinde konuştu. Samsun Aşık Kutlu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Metin Koca, İl Müftüsü Çakır'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İl Müftümüzün bize verdiği destek ve ilgi bizleri motive ediyor.

Eğitim faaliyetlerimizi daha da geliştirerek, öğrencilerimize en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. " dedi. Ziyaret, öğrenciler ve hocalar arasında samimi bir ortamda gerçekleşti.

İl Müftüsü Çakır, merkezde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerini yakından inceleyerek eğitimcilere ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '