İl Müftüsü Topçu ve Artan, Arsuz Uluçınar Gençlik Kampını...

İl Müftüsü Topçu ve Artan, Arsuz Uluçınar Gençlik Kampını Ziyaret Etti

14 Ekim 2024 - 14:35

İmam Hatip Öğrencileri Arsuz'da Bir Araya Geldi, Geleceğe Umutla Bakıyorlar Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu ve Emekli İl Müftüsü Osman Artan, İmam Hatipler Haftası münasebetiyle ÖNDER ve HATİMDER tarafından düzenlenen gençlik buluşmasına katılarak, geleceğin din görevlilerini yetiştiren İmam Hatip liselerinin önemini vurguladı.

Arsuz Uluçınar Gençlik Kampında gerçekleşen etkinlik, İlimiz genelinden gelen öğrencileri bir araya getirerek, kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirdi.

Programda konuşan İl Müftüsü Mevlüt Topçu, gençlerin İmam Hatipler Haftası'nı kutlayarak, "Sizler, bu toprakların geleceği, bu milletin umudusunuz.

Sizler, bilgi ve birikiminizle, ahlakınızla, ibadetinizle, topluma örnek olacaksınız. Sizler, ülkemizin geleceğini şekillendirecek, İslam'ın güzelliklerini yaşayacak ve yaşatacak nesilsiniz.

" diyerek öğrencilere seslendi. Emekli İl Müftüsü Osman Artan ise konuşmasında, "İmam Hatip liseleri, yalnızca din eğitimi veren kurumlar değil, aynı zamanda vatan sevgisi, millet sevgisi, insan sevgisi aşılayan, ahlaklı ve bilgili bireyler yetiştiren değerli kurumlardır.

Sizler, bu kurumlardan aldığınız eğitimle, toplumun her alanında başarılı olacaksınız. " şeklinde duygularını dile getirdi. Kamp süresince düzenlenen dini bilgi yarışmaları, şiir okuma, tiyatro gösterileri ve sportif faaliyetler, gençler arasında birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona eren programda, gençlerin heyecanı ve coşkusu gözlerinden okundu. Öğrenciler, etkinliğin kendilerine unutulmaz anılar kazandırdığını, yeni arkadaşlıklar kurduklarını ve manevi olarak beslendiklerini ifade ettiler.

Arsuz Uluçınar Gençlik Kampı, İmam Hatip öğrencilerinin bir araya gelerek, kardeşlik duygularını pekiştirdikleri, geleceğe dair umutlarını besledikleri ve kendilerini geliştirdikleri bir ortam sundu.

Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '