Çorum’da Genel Müdür Bircan, Umre Seminerimize Katıldı

Çorum'da Genel Müdür Bircan, Umre Seminerimize Katıldı

genel müdür bircan, umre seminerimize katıldı

15 Aralık 2023 - 11:55

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Başkanlığımız organizasyonu ile umreye gidecek vatandaşlara yönelik verilecek olan seminere teşrif etmek üzere ilimize gelerek müftülüğümüzü ziyaret etti.

Ziyarette, il müftü yardımcılarımız ve şube müdürlerimiz de hazır bulundu.

İl Müftümüz Muharrem Biçer'in müftülük makamında ağırlayarak kısa bir süre sohbet ettiği Genel Müdür Bircan, daha sonra seminere teşrif etmek üzere İl Müftümüz ile birlikte Devlet Tiyatro Salonuna geçti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftümüz Biçer, yaptığı açış konuşmasında; Çorum'a özel hazırlanan, her yıl yaklaşık 300 kişinin rağbet gösterdiği ve bu yıl da 460 kişinin katılacağı bu turda kendisinin kafile başkanı olarak görevlendirildiği 28 günlük umre yolculuğunun şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra kürsüye gelen Sayın Bircan konuşmasında, Duyufur Rahman'ın yani Allahın misafirlerinin bu seminerlere katılmalarını Başkanlık olarak çok önemsediklerini, umre yolcularının ibadet konusunda eğitim almalarının çok gerekli olduğu belirttikten sonra umre ibadetinin önemine değindi.

Ardından İl Müftü Yardımcımız Adem Aygül "İbadet bilinci umre menasiki" konusunu anlatırken Kabe maketi eşliğinde din görevlileriyle beraber ihramın kullanılışını ve tavafın yapılışını umre yolcularına uygulamalı olarak gösterdi.

Tüm kafile görevlilerinin vatandaşlarla tanıştırılmasının ardından seminer tamamlandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük Kadem Il Temsilciliği’nden Müftü Ali Erhun’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Karabük Kadem Il Temsilciliği’nden Müftü Ali Erhun’a...
Balikesir'da 2025 Yılı Hac ön Kayıt Ve Kayıt Yenileme Işlemleri
Balikesir'da 2025 Yılı Hac ön Kayıt Ve Kayıt Yenileme Işlemleri