İstanbul Müftüsü Arpaguş Gebze’de Konuşmacı Oldu

İstanbul Müftüsü Arpaguş Gebze'de Konuşmacı Oldu

28 Eylül 2024 - 15:00

Peygamberimizin Hayatı ve Şahsiyet İnşası Konusu Gebze'de Ele Alındı Kocaeli Gebze İlçe Müftülüğü, "Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu önemli bir konferans programı düzenledi.

Program, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un konuşmacı olarak katılımıyla büyük bir ilgiyle karşılandı. Konferans, Gebze İlçe Müftüsü Mahmut Çakır'ın açılış konuşması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Arpaguş, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatını ve örnek şahsiyetini, günümüz insanına ışık tutacak bir bakış açısıyla ele aldı.

Konuşmasında, Peygamberimizin tevazusu, merhameti, adaleti, dürüstlüğü gibi insanlık için rehber niteliğindeki değerleri vurguladı. Program, Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kocaeli Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Konferans, Prof. Dr. Arpaguş'a çiçek takdimi ile sona erdi. Prof. Dr. Arpaguş, program öncesinde Gebze İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek yetkililerle görüştü.

Ziyaret esnasında, Gebze'deki dini faaliyetler ve din görevlileri ile ilgili konular ele alındı. Bu anlamlı konferans, Peygamberimizin hayatının ve örnek şahsiyetinin günümüz insanı için önemini bir kez daha hatırlattı.

Ayrıca, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" teması ile insanların kendi hayatlarında ahlaki değerleri benimsemeleri ve erdemli bir şahsiyet inşa etmeleri için önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yoğun Programlarla Icra Edilmeye Devam Ediyor
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı