İzmir’de Vali Yardımcısı Berber; “cami, Dinimiz Islam’ın...

İzmir'de Vali Yardımcısı Berber; “cami, Dinimiz Islam’ın Kurumsallaşmış Temel Değerlerinden Biridir.”

0

02 Ekim 2024 - 16:10

Cami, Kültürümüzün Merkezi: "Cami Çocuk Buluşması"nda Önemli Mesajlar Verildi **[Şehir]** - Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Cami Çocuk Buluşması"nda, camilerin İslam medeniyetindeki önemi ve çocukların dini eğitimlerinin merkezi konumuna dikkat çekildi.

Merkez Ulu Cami'nde gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Vali Yardımcısı Furkan Berber, yaptığı konuşmada, camilerin dinimiz İslam'ın kurumsallaşmış temel değerlerinden biri olduğunu vurguladı.

"İslam medeniyetinde bir mekan ikamet yeri olarak düşünüldüğünde oraya önce cami inşa edilir. Ondan sonra etrafına hanlar, hamamlar, ve evler yapılır.

Müslüman toplumun hayat merkezinde camiler vardır. " diyen Berber, çocukları camilere gelmeye, gördüklerini dikkatlice incelemeye ve yakınlarına anlatmaya teşvik etti.

Berber, "İmanın ve İslam’ın şartlarını öğrenin ve yaşayın. Camide adaletli olmayı, kolu koşuyu gözetmeyi, anne-babaya iyi davranmayı, doğru olmayı, yalandan kaçınmayı, insan haklarına riayet etmeyi ve kul hakkına girmemeyi öğrendiğimiz için, Allah katında yükselmemizin en büyük mekanı camilerdir.

" sözleriyle camilerin dini eğitim ve ahlaki gelişimdeki rolünü vurguladı. İl Müftüsü Hüseyin Okuş ise konuşmasında, "Allah'ın yeryüzünde en çok sevdiği mekanlar cami ve mescitlerdir.

" diyerek Peygamber Efendimizin (sav) hadisini hatırlattı. Camilerin minare ve kubbeleriyle kültürümüzü süsleyen en güzel mabetler olduğunu belirten Okuş, "Peygamber Efendimiz Mekke'den Medine'ye hicret ederken ilk olarak Kuba'ya mescit inşa etmiştir.

Dolaysıyla cami ve mescit kültürümüz, Peygamber Efendimiz döneminden bu yana devam etmekte olup dünya var oldukça devam edecektir. " dedi. Okuş, camilerde bulunan kürsünün bir eğitim merkezi, bir medrese hüviyetinde olduğunu, mihrap ve minberin anlamı ile ifa ettiği görevler hakkında da bilgiler verdi.

Programa katılan çocuklar, tekbir, tehlil ve salavatlar getirip ilahi söylediler. Temsili hutbe okuyup, vaaz ettiler. Program İl Müftüsü Okuş tarafından yapılan dua ve verilen ikramlardan sonra sona erdi.

"Cami Çocuk Buluşması"na Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Müftüsü Hüseyin Okuş, din görevlileri ve kalabalık bir çocuk gurubu katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!