2024 Yılı Kur’an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Bölge...

2024 Yılı Kur’an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Bölge Finali Ankara’da Yapıldı

2024 yılı kur’an kursları arası hafızlık yarışması bölge finali ankara’da yapıldı

24 Eylül 2024 - 09:20

İlimiz Müftülüğünce Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi’nde 19 Eylül Perşembe günü 2024 Yılı Kur’an Kursları Arası Hafızlık Bölge Yarışması yapıldı.
    Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Asım AKKUŞ’un  başkanlığında  Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi Eğitim Görevlileri Ahmet AÇIK ve İbrahim YAYA’dan oluşan komisyonun değerlendirmeleriyle on ilden katılımın olduğu yarışmada dereceye girenler tespit edildi.
    Kızlar arası yarışmada; Sümeyye DOĞRU (Konya) birinci, Esila KAYA (Çorum) ikinci ve Sümeyye DURMAZ (Ankara) üçüncü oldu.
    Erkekler arası yarışmada ise; Rasim Eymen EROĞLU (Ankara) birinci, Muhammed Enes SARIER (Bolu) ikinci ve Mevlüt KUŞ (Konya) üçüncü oldu.
    Dereceye giren hafızlardan birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüye çeyrek altın hediye edilirken ,   derece alamayan hafızalara ise Hayat Rehberi Kur’an seti hediye edildi. Öğrencilerimiz hediyelerini Ankara Müftüsü Dr. Hasan ÇINAR’ın elinden aldılar. 
    Yarışmada Ankara’yı temsil eden ve Türkiye Finalinde yarışacak olan Çankaya Ümitköy İmam Hatip Lisesi Proje Kur'an Kursu öğrencisi Rasim Eymen EROĞLU’na hediyesini takdim eden Dr. Hasan ÇINAR, hocasına ve ailesine emeklerinden dolayı teşekkür etti ve başarılar diledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yoğun Programlarla Icra Edilmeye Devam Ediyor
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı