Adana’da Tarihî Ulu Camii’nde Sabah Namazı Buluşması

Adana'da Tarihî Ulu Camii'nde Sabah Namazı Buluşması

tarihî ulu camii'nde sabah namazı buluşması

17 Eylül 2024 - 10:10

Adana İl Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi Haftası” münâsebetiyle tarihî Ulu Camii’nde "Sabah Namazı Buluşması" gerçekleştirildi.

Seyhan İlçe Müftülüğü Vaizi Muttalip Gökçe’nin sabah namazını kıldırmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilâvetleri, zikirler ve tesbihatlar ile devam etti. 

Buluşmada konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Bundan 14 asır önce yeryüzünde haksızlık ve adaletsizliğin hayatı esir aldığı, cehalet girdabında insanlığın yolunu ve yönünü kaybettiği karanlık bir dönemde; Peygamberimiz (s.a.s) adeta insanlığın yeniden doğuşunun bir muştusu olarak dünyayı teşrîf etmiştir. O, Allah’a kulluk bilinciyle iyilik ve ibadet üzere bir hayat yaşayanların rehberi ve müjdecisidir. Nitekim Cenâb-ı Allah Kur'an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: "Andolsun, size içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir, size çok düşkündür, müminlere karşı şefkat ve merhamet doludur." buyurmaktadır." dedi.

Programa İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, Seyhan İlçe Müftülüğü Vaizi Muttalip Gökçe, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Programın ardından çorba ikramında bulunuldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı