Afşin Öğrencileri, İl Müftüsüyle Ashab-ı Kehf’i Keşfetti

Afşin Öğrencileri, İl Müftüsüyle Ashab-ı Kehf'i Keşfetti

Afşin Öğrencileri, İl Müftüsüyle Ashab-ı Kehf'i Keşfetti

07 Ekim 2024 - 16:20

Afşin KYK Öğrencileri İl Müftüsüyle Ashab-ı Kehf'in Hikayesinde Buluştu: Gençlik Etkinliğinde Manevi Yolculuk Afşin'de düzenlenen bir gençlik etkinliği, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu öğrencilerini İl Müftüsü Abdurrahman KOTAN ile buluşturdu.

İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen etkinlik, öğrencilere manevi bir yolculuk ve değerli bilgiler sunmayı amaçladı.

Etkinliğe Müftü KOTAN'ın yanı sıra Müftü Yardımcısı İbrahim İKBAL, Nurhak İlçe Müftüsü Ali KOÇAK ve Ekinözü İlçe Müftüsü Ercan ÖZDEMİR de katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Din görevlileri de etkinliğe destek verdi. Programda öğrencilere öncelikle camilerin toplumdaki yeri ve önemi hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirildi.

Din görevlileri, camilerin ibadet mekanlarının ötesinde, toplumsal dayanışmanın ve birlik ruhunun oluşmasına hizmet eden önemli merkezler olduğunu vurguladı.

Etkinliğin ana teması ise Ashab-ı Kehf'in hikâyesiydi. Öğrenciler, Hz. İsa'nın doğumundan önce yaşanan ve Kur'an-ı Kerim'de de yer alan bu önemli hikâyeyi dinlediler.

Ashab-ı Kehf'in iman ve sabır dolu mücadelesi, gençlere hayata dair önemli dersler ve ilham veren örnekler sunmayı hedefliyordu. İl Müftüsü KOTAN, gençlerin dini ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmanın önemini vurgulayarak konuşmasını sürdürdü.

Gençlerin kendilerini manevi olarak geliştirmelerinin, hayata karşı daha güçlü ve bilinçli bireyler olmalarına katkı sağlayacağını belirtti.

Etkinlik, öğrencilere ikramların sunulmasıyla son buldu. Gençlerin ilgi ve katılımıyla gerçekleşen program, din ve kültür alanında geleceğin temsilcilerine ilham veren bir atmosfer yarattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sinop'ta şehirlerimizin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz
Sinop'ta şehirlerimizin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz
Trabzon'da Peygamber Efendimiz ve Şahsiyet İnşası Konferansı
Trabzon'da Peygamber Efendimiz ve Şahsiyet İnşası Konferansı