Agri’da Müftülük Ile üniversite Arasında Iş Birliği...

Agri'da Müftülük Ile üniversite Arasında Iş Birliği Protokolü Imzalandı

müftülük ile üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı

01 Temmuz 2024 - 09:15

Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi arasında, eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ortak çalışmaları teşvik etmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve Ağrı İl Müftüsü Necati Şafak tarafından imzalanan ve imzalandığı tarihten itibaren 1 yıl geçerli olacak protokole göre İslami İlimler Fakültesi akademisyen ve öğrencileri ile İl Müftülüğü personeli arasında, Kur’an ve Tecvit başta olmak üzere çeşitli alanlara yönelik kurs, kongre, sempozyum, konferans gibi akademik ve bilimsel faaliyetler düzenlenecek.

Protokol kapsamında ortak sportif ve kültürel aktivitelerin yanı sıra Kur’an kıraati, ilahi ve diğer dini etkinlikler de gerçekleştirilerek üniversiteli kız öğrencilerin, Kur’an Kurslarında görevli Kur’an Kursu öğreticilerinin refakat ve nezaretinde uygulamalı eğitim almaları sağlanacak.

Prof. Dr. Karabulut, İl Müftülüğü ile yapılan protokolün, iş birliğine dayalı ortak proje, araştırma ve bilimsel yayın yapılmasına olanak sağlanacağını belirterek, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ağrı İl Müftüsü Şafak ise protokol kapsamındaki katkı ve desteklerinden dolayı Prof. Dr. Karabulut’a teşekkür etti.

Protokol imza töreninde İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Salih Geçit de hazır bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Yaz Kur'an Kursları Açıldı.
Afyonkarahisar'da Yaz Kur'an Kursları Açıldı.
Agri'da Yaz Kur'an Kursları Coşkuyla Başladı
Agri'da Yaz Kur'an Kursları Coşkuyla Başladı