Ağrı’da Yeni Cami Açıldı

Ağrı'da Yeni Cami Açıldı

21 Ekim 2024 - 09:15

Ağrı'ya Yeni Bir İbadet Yeri: Şeyh Abdulbari Küfrevi Camii Dualarla Açıldı Ağrı'nın manevi dokusuna yeni bir değer katan Şeyh Abdulbari Küfrevi Camii, dualarla ibadete açıldı.

Hayırsever iş insanı Hacı Behzat Gök'ün desteğiyle inşa edilen cami, bölge halkı için önemli bir ibadet ve sosyal yaşam merkezi olma özelliği taşıyor.

Cami'nin açılış törenine, Ağrı Valisi Yardımcısı Recep Aydın, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut, il protokol üyeleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Açılış programı, İl Müftüsü Necati Şafak'ın yaptığı duayla başladı. Dua sonrası gerçekleştirilen kurdele kesimi ile cami resmi olarak ibadete açıldı.

Vali Yardımcısı Recep Aydın, yaptığı konuşmada caminin yapımında büyük emek sarf eden hayırsever iş insanı Behzat Gök'e teşekkürlerini sundu ve kendisine plaket takdim etti.

Aydın, caminin bölgenin manevi atmosferine önemli bir katkı sağlayacağını ve Ağrı halkına hizmet edeceğini belirtti. Tören, camide kılınan Cuma namazı ile devam etti.

Namazın ardından katılımcılara yöresel halise ikram edildi. Şeyh Abdulbari Küfrevi Camii, sadece ibadet yeri olmaktan öte, çevresinde yaşayan insanların bir araya geldiği, sosyal etkinliklerin gerçekleştiği ve manevi atmosferin hakim olduğu bir merkez olma hedefiyle inşa edildi.

Cami, modern mimarisiyle de dikkat çekiyor ve Ağrı'nın mimari silüetine yeni bir değer katıyor. Camii'nin açılışı, Ağrı halkı için önemli bir gündü.

Bu anlamlı projede emeği geçen herkese teşekkür eden halk, caminin manevi değerini daha da artıracağına inanıyor.

Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes
Afyonkarahisar'da ıl Müftülüğümüzce Düzenlenen Ve Diyanet Işleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Teşrifleri Ile Gerçekleşecek Olan Hafızlık Icazet Merasimimize, Bütün Kur'an Sevdalılarını Bekliyoruz.
Afyonkarahisar'da ıl Müftülüğümüzce Düzenlenen Ve Diyanet...