Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar Konferansı

Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar Konferansı

Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar Konferansı

03 Ekim 2024 - 00:41

Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Din Referansları Tartışıldı: Dini İhtisas Merkezi'nde Önemli Konferans Dini İhtisas Merkezi, 2. Dönem Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi kapsamında, önemli bir konuyu ele alan bir konferansa ev sahipliği yaptı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Mehmet EKİM, "Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar" konulu sunumuyla Aday Din Görevlilerine yol gösterdi.

Konferansta Dr. EKİM, İslam dininin aile içi şiddet konusunda verdiği mesajlara odaklanarak, şiddetin her türlü çeşidinin İslam dinince yasaklandığını vurguladı.

Hz. Muhammed'in (sav) hadislerinde kadına şiddetin yasaklandığını ve erkeğin kadına karşı şefkatli ve iyi davranması gerektiğini belirten Dr. EKİM, aile içi şiddete karşı dini referanslar sundu.

Aile içi şiddetin sadece fiziksel şiddetten ibaret olmadığını, sözlü taciz, duygusal manipülasyon ve ekonomik şiddeti de içerdiğini belirten Dr. EKİM, bu tür şiddetlerin de İslam dinince yasaklandığını ifade etti.

Ayrıca, dinin kadını toplumda erkeğe eşit olarak gördüğünü ve her ikisinin de kendi hak ve sorumlulukları olduğunu hatırlattı. Dr. EKİM, Aday Din Görevlilerine, aile içi şiddetin önlenmesinde önemli bir rol üstlendiklerini vurguladı.

Dini eğitimlerinde şiddete karşı mücadeleyi ön plana çıkarmaları ve bu konuda toplumu bilinçlendirmeleri gerektiğini söyledi. Konferansın sonunda, Dini İhtisas Merkezi Müdürü Davut KÜSKÜ, Dr. EKİM'e değerli sunumundan dolayı teşekkür etti.

KÜSKÜ, konferansın Aday Din Görevlileri için oldukça faydalı olduğunu ve aile içi şiddetle mücadelede dini referansları daha iyi anlamalarına yardımcı olacağını belirtti.

Dini İhtisas Merkezi, Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi kapsamında, toplumun önemli sorunlarını ele alan ve çözüm önerileri sunan konferanslar düzenlemeye devam edeceğini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!