Şanlıurfa'da öğrenciler Sabah Namazında Buluştu

Şanlıurfa'da Sabah Namazı Buluşması: Gençler, Maneviyat ve Öğreti İçin Bir Araya Geldi Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Sabah Namazı Buluşması", yeni eğitim öğretim yılının ilk buluşması olarak yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Dergah Cami'nde düzenlenen programa, İl Müftüsü Ramazan Tolan, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Şube Sorumlusu Hatice Öztürk, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Öztürk ve Kur’an Kurslarında eğitim alan öğrenciler katıldı.

Güne manevi bir başlangıç yapmak isteyen gençler, sabah namazını birlikte eda ederek buluşmaya başladı. Namazın ardından, öğrencilere sıcak çorba ikram edildi ve samimi bir sohbet ortamı oluştu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öztürk, öğrencilere dini konularda bilgilerini genişleten bir sunum gerçekleştirdi ve sorularına cevap verdi.

İl Müftüsü Ramazan Tolan ise program sonunda öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, sabah namazının önemini vurguladı. "Sabah namazı, günümüze huzur ve bereket getirir.

İbadetlerimizi düzenli olarak yerine getirerek, manevi gelişimimizi sağlamalıyız. " diyen Tolan, gençlere tavsiyelerde bulundu ve onları hayata dair önemli konular hakkında düşündürdü.

Programın sonunda, öğrencilere dini içerikli kitaplar hediye edildi. Bu anlamlı jest, öğrencilere manevi yolculuklarında rehber olacak kitapların onlara ilham vermesi amacını taşıyordu.

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen bu program, gençlerin maneviyatlarını güçlendirmesi, dini bilgilerini artırması ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlendi.

Programa katılan öğrenciler, sabah namazının güzelliğini deneyimleme fırsatı bulurken, aynı zamanda dini konularda uzman kişilerden bilgiler alma şansına da eriştiler.