Şanlıurfa'da Türkiye Birincisi şanlıurfa'dan Seçildi

Antalya'da Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması'nda Viranşehirli Beyzanur Geldi Türkiye Birincisi Oldu Antalya'da düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması'nın finalinde, Şanlıurfa Viranşehir İlçesi'nde bulunan Rahime Hatun Kız Kur'an Kursu'nda eğitim gören Beyzanur Geldi, Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Yarışma, Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla düzenlendi.

Muratpaşa İlçe Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen final yarışmasına, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kur'an tilaveti ile başlayan programda, minik Kur'an bülbüllerinin seslendirdiği ilahi ve ezgiler salona huzur ve coşku kattı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı, Türk Müziği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tıraşçı başkanlığında oluşturulan jüri üyeleri Dr. Ali Osman Alaca ve Hasan Köylü, yarışmacıların performanslarını titizlikle değerlendirdi.

Viranşehir Rahime Hatun Kız Kur'an Kursu'nda, Kur'an Öğreticisi Melek Karagöz öncülüğünde eğitim alan Beyzanur Geldi, gösterdiği üstün performans ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma yeteneğiyle büyük beğeni topladı.

Heyecanlı ve duygulu anlar yaşanan yarışmanın sonunda, Beyzanur Geldi Türkiye birinciliğine layık görüldü. Beyzanur Geldi'nin başarısı, ailesi, hocası ve Viranşehirliler tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Bu başarı, Kur'an kurslarında yapılan eğitim ve öğretimin önemini bir kez daha ortaya koydu. Beyzanur Geldi'nin başarısının, diğer öğrencilere de ilham vermesi ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye ve güzel okumaya olan ilgiyi daha da artırması bekleniyor.