2000 Çocuk Malatya'da Bir Araya Geldi

2000 Çocuk Malatya'da Bir Araya Geldi

2000 Çocuk, Diyanet'in 100. Yılında Bir Araya Geldi: "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz" Malatya'da, Diyanet İşleri Başkanlığının 100.

yıl kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz" etkinliği, 2000'den fazla çocuğu bir araya getirdi.

Malatya İl Müftülüğü'ne bağlı 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının öncülüğünde gerçekleştirilen şenlik, Malatya Kapalı Spor Salonu'nda iki ayrı program halinde gerçekleştirildi.

Etkinlik, il müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, Türkiye genelinde 4-6 yaş grubu ve yatılı hafızlık Kur'an kurslarının yaygınlaştığını vurgulayarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4 yaşından itibaren tüm yaş grupları için eğitim imkânları sunduğunu belirtti.

"Elhamdülillah bugün salonumuzu dolduran binlerce çocuğumuz var. Kur'an kurslarımızın dolu olması, her yaştan çocuğumuzun, gencimizin, yaşlımızın Kur'an eğitimine devam etmesi Devlet, millet bütünlüğünü ve beraberliğini gerçekleştirmiştir," diyen Müftü Dolu, Kur'an kurslarında özveriyle çalışan öğreticilere, programa katkı sağlayan Vakıf Katılım Bankası'na, programı icra eden Hüseyin Goncagül ekibine ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şenlik, çocuklara milli ve manevi değerleri aşılamak amacıyla düzenlenen bir dizi etkinlikle devam etti. Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibi tarafından hazırlanan Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca ve kukla gösterileriyle çocuklar eğlenceli bir zaman geçirdi.

Çocuk ilahileri ise etkinliğe ayrı bir renk kattı. Etkinlik, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi tarafından dağıtılan balon, pamuk şeker ve çeşitli ikramlarla sona erdi.

"100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz" etkinliği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 100. yılını kutlamanın yanı sıra, çocuklara dini ve kültürel değerleri aşılamak, onların sosyalleşmelerini sağlamak ve eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlendi.