Adana'da Aile Sorumluluk Bilinci Konferansı

Ailede Sorumluluk Bilinci: Adana'da Önemli Bir Konferans Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Değerleri ile Güçlü Ailem" projesi kapsamında Adana İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Ailede Sorumluluk Bilinci" konulu konferans, aile kurumunun önemini bir kez daha vurguladı.

Konferansın açılışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Aile, toplumun en temel yapı taşıdır. Bu nedenle, bugün burada gerçekleştirilen seminerin büyük önem taşıdığını düşünüyorum.

Cenâb-ı Allah'ın hayırlara vesile etmesini diliyorum. " dedi. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, konferansta konuşmacı olarak yer aldı.

Köse, aile içindeki sorumlulukların ve bireylerin toplumsal rolünün önemine değinerek, aile değerlerinin korunması ve geliştirilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

"Anne ve baba, çocuklarına vakit ayırmalıdır. Çocuklarını ihmal eden anne ve baba, çocuklarına duygusal acı verir. Anne ve baba, bir çocuk için vazgeçilmezdir.

" diyen Köse, aile bağlarının güçlendirilmesinin toplumun geleceği için olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Konferansa, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, il müftü yardımcıları, merkez ilçe müftüleri, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın sonunda, İl Müftüsü Mehmet Taşcı ve Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman tarafından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse'ye çiçek hediye edildi.

Ayrıca, 2024 yılında Ramazan ayında hatimle teravih namazı kıldıran din görevlilerine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasıyla gönderilen belgeler takdim edildi.

"Ailede Sorumluluk Bilinci" konferansı, aile değerlerinin korunması ve geliştirilmesi konusunda önemli bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Konferans, aile içindeki bireylerin sorumluluklarını hatırlatarak, daha güçlü ve sağlıklı ailelerin oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.