Adana'da Amatem'de Mevlid-i Nebî özel Programı

"Mevlid-i Nebî Haftası" Kutlamaları AMATEM'de Umuda Dönüştü Adana İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nde (AMATEM) "Mevlid-i Nebî Haftası" özel programı düzenleyerek, umut ve iyileşme mesajları verdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Asuman Seda Bayram'ın açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı ise konuşmasında Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)'ın sünnet-i seniyyesine uymanın önemini vurgulayarak, "Hayatımızın her alanında hem dünyamızı hem ahiretimizi mamur etmek istiyorsak, Hz. Peygamberimizin yolundan gitmeliyiz.

Kur'an'ın manasıyla ve Peygamber Efendimizin sünneti ile buluştuğumuz zaman Allah’ın izniyle hiçbir derdimiz kalmayacak. " dedi. Programda, İl Müftülüğü Tasavvuf Mûsikîsi Koro Şefi Tarık Karadağ'ın seslendirdiği şiirler, ezgiler ve ilahiler, katılımcıları duygusal bir yolculuğa çıkardı.

Semâzen gösterisi ise izleyenlere unutulmaz bir görsel şölen sunarak, programın ruhunu yansıtan bir atmosfer yarattı. İl Müftüsü Mehmet Taşcı, program sonunda katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından oluşan kitaplar hediye etti.

Bu jest, AMATEM'deki tedavi gören kişilere umut ve destek mesajı göndererek, iyileşme süreçlerine katkı sağlamayı amaçladı. Programa, İl Müftüsü Mehmet Taşcı'nın yanı sıra Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcıları Uzm.

Dr. Asuman Seda Bayram ve Dr. Yunus Emre Yıldırım, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Nuh Ünaldı, AMATEM görevli personelleri ve din görevlileri katıldı.

"Mevlid-i Nebî Haftası" özel programı, AMATEM'de tedavi gören kişilere, ailelerine ve çalışanlara umut dolu bir mesaj iletti. Hz. Peygamber'in merhamet ve şefkat dolu öğretilerinin rehberliğinde, bağımlılıkla mücadele eden bireylerin hayatlarında yeni bir başlangıç yapmalarına destek olunması hedeflendi.