Adana'da Değerlendirme Ve Istişâre Toplantısı Düzenlendi

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Din Hizmetleri Değerlendirildi Üniversitelerin açılışıyla birlikte öğrencilere yönelik din hizmetlerinin daha etkili bir şekilde sunulması amacıyla bir değerlendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.

İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Müftü Yardımcısı Veysel Büyük başkanlık etti. Toplantıya ayrıca Şube Müdürü Mustafa Bayrak, KYK yurtlarında manevi danışman olarak görevlendirilen personel ve il/merkez ilçe gençlik koordinatörleri katıldı.

Toplantıda, üniversite öğrencilerine yönelik yürütülen faaliyetlerin ve etkinliklerin değerlendirilmesi ve yeni dönem için planlamaların yapılması hedeflendi.

Özellikle gençlerin dini konulardaki bilgi ve farkındalık düzeylerinin artırılması, manevi gelişimlerine katkı sağlanması ve dini değerlere sahip bireyler olarak yetişmeleri için yürütülen çalışmalar ele alındı.

Toplantıda, KYK yurtlarında görev yapan manevi danışmanlar öğrencilere sağladıkları rehberlik ve destek hizmetleri hakkında bilgiler paylaştılar.

Öğrencilerle birebir görüşmeler, dini sohbetler, kültürel etkinlikler ve dini konularda soru-cevap oturumları gibi faaliyetlerin önemi vurgulandı.

İl/merkez ilçe gençlik koordinatörleri ise gençlerle iletişim kurmak, ihtiyaçlarını belirlemek ve onları din hizmetlerine yönlendirmek için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Özellikle sosyal medya platformları aracılığıyla gençlere ulaşılması ve onların ilgi alanlarına yönelik etkinlikler düzenlenmesinin önemi üzerinde duruldu.

Toplantının sonunda, üniversite öğrencilerine yönelik din hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulması için yeni projeler ve çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

Bu projeler arasında, gençlerin dini konulardaki bilgi birikimlerini artırmak amacıyla düzenlenecek seminerler, paneller ve söyleşiler; öğrencilere dini değerleri ve İslam kültürünü tanıtmak için düzenlenecek geziler ve ziyaretler; dini konularda soru-cevap oturumları ve online içeriklerin hazırlanması gibi faaliyetler yer alıyor.

İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine yönelik din hizmetlerini geliştirmeye ve genç nesillerin manevi gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.