Adana'da Gençler Sabah Namazında Gazze Için Duâda Buluştu

adana'da gençler sabah namazında gazze için duâda buluştu

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Adana Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” programı kapsamında Gazze’de hayatını kaybeden mazlumlar için gençler Ramazanoğlu Camii'nde sabah namazında duâ etmek için buluştu.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı sabah namazının ardından camideki cemaate hitap etti. Taşcı, Kudüs ve Filistin'de büyük bir mücadele verildiğine dikkat çekerek şunları kaydetti: Bedenimizin herhangi bir yeri rahatsızlanınca vücudun diğer azaları ona eşlik ederler, acısını paylaşırlar. Öyle değil mi? Bakın Sevgili Peygamberimiz ne buyuruyor: “Müminler, birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşan bir bedene benzer.”

Kardeşlerim! Hz.Ömer devrinden beri “selâmın yurdu, barışın yurdu” diye anılan, ismini asırlar boyunca Müslümanlar sayesinde taşıyan Kudüs ve Filistin büyük bir zulüm altında. Bu zulmün ortadan kalkması için bütün Müslümanların güç birliği yapması lazım. Tek yumruk olması lazım. Cenâb-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi, sevgimizi, muhabbetimizi daim eylesin inşallah.

Programa İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, Gençlik Hizmetleri Müdürü Mehmet Tosun, Adana Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Pıtırlı, TÜGVA Adana İl Temsilcisi Muhammed Cihat Ünsal, gönüllü ve görevli din görevlileri, STK temsilcileri, gençler ve cemaat katıldı.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Filistin’de hayatını yitiren kardeşlerimiz için gıyâbî cenaze namazı kıldırdı. Program Müftü Taşcı’nın yapmış olduğu duygu yüklü duânın ardından cemaate çorba ve simit ikramı ile son buldu.