Adıyaman Da 124 Hafız Icazetlerini Aldı.

Adıyaman'da 124 Genç Hafız, Kur'an'ın Işığında Geleceğe Umut Oldu Adıyaman'da 124 genç, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafızlık yolculuklarını tamamladı ve geleceğe umut ışığı oldular.

TPAO Konferans Salonu'nda düzenlenen görkemli "Hafızlık İcazet Merasimi"nde, minik hafızların heyecanı ve gururu gözlerinden okunuyordu. Tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, yaptığı konuşmada Kur'an'ın evrensel mesajlarına değinerek, "Kur'an, dünyada ve ahirette mutlu olmanın yolunu gösteren ilahi bir rehberdir.

Bizlerin görevi ise Kur'an'a inanmak, okumak ve anlamaktır" dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut ise hafızlığın önemine vurgu yaparak, "Hafızlık sadece Kur'an'ı ezberlemekten ibaret değildir.

Asıl önemli olan, Kur'an-ı Kerim'i hayatın her alanına ve her anına yansıtmaktır" şeklinde konuştu. Akbulut, genç hafızların, Kur'an'ın öğretilerini hayatlarına uygulayarak örnek bireyler olacaklarına inandığını belirtti.

"Bu başarının arkasında büyük bir emek ve fedakarlık var. Hafızlarımızın eğitimlerinde emeği geçen tüm din görevlilerimize, Kur'an kursu öğreticilerimize ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Törende, minik hafızlara icazet belgeleri takdim edildi. Onların gözlerindeki mutluluk ve gurur, bu özel günün anlamını daha da derinleştirdi.

Programa, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Hamza Gökçe, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tırpan, Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, siyasi parti temsilcileri, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu anlamlı tören, Adıyaman'ın manevi değerlerine sahip çıkan, geleceğin aydınlık nesillerini yetiştiren bir adım olarak tarihe geçti. Genç hafızlar, Kur'an'ın ışığında, insanlığa hizmet etme yolunda ilerlemeyi hedefliyorlar.