Adıyaman'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu Dualarla Açıldı

Adıyaman'da Minik Yürekler Kur'an'la Buluştu: Hasan Mehmet Han Yıldırım 4-6 Yaş Kur'an Kursu Açıldı Adıyaman'da geleceğin dindar nesillerini yetiştirmek amacıyla önemli bir adım atıldı.

Hayırsever Mehmet Ali Yıldırım ve Mehmet Almaz'ın maddi katkılarıyla Hastane Camii zemin katında hayata geçirilen "Hasan Mehmet Han Yıldırım 4-6 Yaş Kur'an Kursu"nun açılışı, coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.

Cuma namazı sonrası düzenlenen törene, Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, İl Müftü Yardımcıları, Kur'an Kursu Öğreticileri, öğrenci velileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Dr. Haliloğlu, Kur'an eğitimine erken yaşta başlamanın önemine vurgu yaptı. "Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren manevi değerlerle tanışmaları, onların ahlaki ve dini eğitimlerinde sağlam temellerin atılmasını sağlayacaktır.

4-6 yaş Kur'an kursları, çocuklarımızın hayatlarının ilk yıllarında sevgi ve şefkatle Kur'an-ı Kerim'i öğrenmelerine olanak tanıyor. Bu kursun yapımında emeği geçen tüm hayırseverlere, müftülüğümüz çalışanlarına ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.

İnşallah burada yetişecek çocuklarımız hem dinini bilen hem de topluma faydalı bireyler olarak yetişecektir. " diyen Dr. Haliloğlu, kursun Adıyaman'a hayırlı olmasını diledi.

Açılış töreninin sonunda İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, hayırsever Mehmet Ali Yıldırım ve Mehmet Almaz'a, fedakarlıklarının takdiri olarak plaket takdim etti.

Tören, katılımcıların mutluluk ve memnuniyet içinde birbirleriyle sohbet etmeleriyle son buldu. Yeni açılan 4-6 yaş Kur'an kursu, minik yüreklere Kur'an sevgisini aşılamak ve onları geleceğin dindar nesilleri olarak yetiştirmek amacıyla önemli bir görev üstleniyor.

Kur'an eğitimine erken yaşta başlamanın önemine dikkat çeken bu girişim, Adıyaman'da dini eğitime verilen değerin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.