Agri'da Müftülük Engelli Bireylerle Camide Buluştu

Ağrı'da Engellilerle Bir Araya Gelen Müftülük, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" Üzerine Düşündürdü Ağrı İl Müftülüğü, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

"Cami-Engelli Buluşması" adı verilen program, Belediye İş Merkezi Mescidi'nde düzenlendi ve engelli vatandaşlarla din görevlileri arasında sıcak bir buluşma gerçekleşti.

Etkinliğin odak noktasında, haftanın teması olan "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" yer aldı. Ağrı İl Müftüsü Necati Şafak, konu ile ilgili yaptığı sohbetinde Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatının şahsiyet gelişimine olan katkısını vurguladı.

Şafak, "Peygamberimiz, hayatımızın her alanında, her koşulda örnek alınması gereken bir şahsiyetti. O'nun örnek kişiliğinden yola çıkarak, kendimizi ve çevremizi iyileştirmek, şahsiyetlerimizi inşa etmek için gayret göstermeliyiz.

" dedi. Müftü Şafak, konuşmasının devamında engelli bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, "Müftülük olarak iyilik için engel yoktur diyerek her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olacağız.

" mesajını verdi. Program, Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı ve Uzman Vaiz Maşallah Han'ın da katılımıyla gerçekleşti. Engelli bireylerle din görevlileri arasında keyifli sohbetler, çay ve ikramlar eşliğinde sürdü.

Etkinlik, engelli bireylere ve toplumsal farkındalığa önemli katkılar sağladı. Camilerin toplumun her kesimine açık ve erişilebilir mekânlar olduğunu bir kez daha hatırlatırken, engelli bireylerin hayatlarına dokunan bir buluşma oldu.