Ahilik Haftası'nda Gençlere Değerler Eğitimi

Kırklareli'nde Ahilik Haftası Etkinlikleriyle Genç Nesiller Ahlâk ve Helal Bilinciyle Buluştu Kırklareli İl Müftülüğü, geleneksel Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında genç nesillere önemli mesajlar taşıyan seminerler düzenledi.

Ortaokul ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen etkinliklerde, "Kardeşlik Ahlâkı", "Tüketim Ahlâkı" ve "Helal Bilinci" konuları ele alındı.

**Ahilik'in Değerleri Geleceğe Taşınıyor** Ahilik Haftası'nın önemini vurgulayan İl Müftülüğü yetkilileri, bu geleneğin sadece bir meslek örgütü olmaktan öte, toplumsal değerleri ve ahlakı temel alan bir kültür mirasını temsil ettiğini belirtti.

Etkinlikler, gençlerin Ahilik'in temel prensipleri olan dürüstlük, çalışkanlık, yardımlaşma, dayanışma ve kalite anlayışıyla tanışmalarını ve bu değerleri yaşamlarına entegre etmelerini amaçladı.

**Kardeşlik, Tüketim ve Helal Bilincinin Önemi Vurgulandı** Seminerlerde, "Kardeşlik Ahlâkı"nın insan ilişkilerinde önemli bir rol oynadığı, farklı kültür ve inançlardan gelen kişilerin bir arada yaşamasını sağlayan temel bir değer olduğu vurgulandı.

"Tüketim Ahlâkı" konusunda ise, bilinçli tüketim alışkanlıklarının önemi, çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik kavramları ele alındı.

"Helal Bilinci" seminerinde ise, gıdadan giyime, finansal işlemlerden teknolojiye kadar günlük hayatın her alanında helal bilincinin önemi, helal ürün ve hizmetlerin faydaları, helal sertifikasyonu ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi konuları ele alındı.

**Gençlerden Olumlu Tepkiler** Etkinliklere katılan öğrenciler, seminerlerde edindikleri bilgilerden ve katılımcıların deneyimlerinden oldukça etkilendiklerini belirterek Ahilik Haftası'nın gelecek nesillerin karakter gelişimine katkı sağladığını ifade ettiler.

Kırklareli İl Müftülüğü, Ahilik Haftası'nın sadece seminerlerle sınırlı kalmayacağını, yıl boyunca çeşitli etkinliklerle gençlerin bu değerlerle buluşmaya devam edeceğini belirtti.