Ankara Müftülüğü Adrb "değerleriyle Güçlü Ailem" Projesi Kapsamında Düzenlenen Konferans Serisinin üçüncüsünü Gerçekleştirdi

0

Ankara Müftülüğü, "Değerleriyle Güçlü Ailem" Projesi Kapsamında Aile Sorumluluğunu Ele Aldı Ankara Müftülüğü, "Değerleriyle Güçlü Ailem" projesi kapsamında düzenlediği konferans serisiyle aile bireylerinin sorumluluk bilincini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Serinin üçüncüsü, Kocatepe Camii'nde, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Hatice Nart, projenin amacının günümüzde yaşanan aile içi sorunlara çözüm yolları aramak ve aile hayatını daha güçlü temeller üzerine inşa etmek olduğunu vurguladı.

Nart, "Toplumun temel yapı taşı olan aile, bireylerin gelişiminde ve toplumun huzurunda önemli rol oynar. Bu proje ile aile bireyleri arasındaki iletişimi güçlendirmeyi, sorumluluk bilincini artırmayı ve aile içi mutluluğu sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Konferansın ana konuşmacısı ise Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir oldu. Aydemir, "Ailede Sorumluluk Bilinci" başlıklı sunumunda, günümüz aile yapısındaki değişimlerin aile bireyleri üzerindeki etkilerini, sorumlulukların paylaştırılması ve her bireyin rolünün önemini ele aldı.

Konuşmasında, her bireyin kendi sorumluluklarını yerine getirerek aile içindeki huzur ve mutluluğu sağlamasının önemini vurguladı. Konferansa katılımın yoğun olduğu gözlenirken, dinleyiciler Aydemir'in sunumundan oldukça etkilendiklerini ve aile hayatlarını daha sağlıklı bir şekilde yürütebilmek için yeni bakış açıları kazandıklarını ifade etti.

Program, katılımcıların sorularına cevap verilmesi ve ikramların sunulmasıyla sona erdi. Ankara Müftülüğü, "Değerleriyle Güçlü Ailem" projesi ile aile içi iletişimi, sorumluluk bilincini ve mutluluğu artırmayı hedefliyor.

Bu doğrultuda düzenlenen konferanslar ve diğer etkinlikler, aile bireylerine, özellikle de genç kuşaklara, sağlıklı bir aile hayatı için rehberlik etme amacı taşıyor.