Antalya'da Engelli Koordinatörlüğü'den Farkındalık Programı.

engelli koordinatörlüğü'den farkındalık programı.

Engelli Koordinatörlüğü’den farkındalık programı.

Antalya İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından 10-16 Mayıs tarihleri arasında farkındalık oluşturmak için kutlanan ve özel bir hafta olan Engelliler Haftası dolayısıyla dua programı düzenledi.

18.05.2024 Cumartesi günü Kepez Fantastik Park’ta düzenlenen programa İl Müftü Yardımcıları Ramazan Özgün Türkmen, Talat Özmet, Şeyda Emine Yılmaz, Din görevlileri  ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen, engelli bireylerin toplumdaki yeri ve önemine vurgu yaptı.

Türkmen, konuşmasının devamında. “Her birey bir engelli adayıdır. Önemli olan sevgi ve saygı ile inancımızı kaybetmeden bütün engelleri birlikte aşabilmektir. Engelli bireylerin sorunlarını paylaşmak, engelleri onlarla birlikte aşmak hepimizin ortak görevidir. Unutulmamalıdır ki asıl engel sevgi eksikliğidir. Bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasının, engelliler konusundaki bilincin ve farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, huzur, mutluluk ve yaşantılarında kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Program, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet’in yaptığı duanın akabinde sona erdi.