Antalya'da "filistin Ve Biz" Konulu Konferansa Yoğun Ilgi.

"filistin ve biz" konulu konferansa yoğun ilgi.

Filistin ve Biz konulu konferansa yoğun ilgi.

Antalya İl Müftülüğü, Musiad Antalya ve Kepez Belediyesi işbirliğinde Filistin ve Biz konulu konferans gerçekleştirildi.

Kepez Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferans, Çelebi Sultan Mehmet Camii İmam Hatibi Serkan Kuran'ın Kur’an tilaveti ile başladı.

Ardından sahneye gelen MAKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Pişgin, Filistin’in Müslümanlar için önemine dikkat çekerek “Filistin meselesi her Müslümanın meselesidir.” dedi.

Prof. Dr. Pişgin “Bizler bu zulmü anlatacağız ve mücadele için mümkün olduğunca elimizle, dilimizle kalbimizle elimizden geleni yapacağız. Kalbimizde onların acısını hissetmemiz lazım. Bu zulmü, acıyı kanıksamamamız lazım. İnancımıza göre onlar bizim kardeşimiz” diyerek Müslümanların Kudüs ile bağlarını hiçbir zaman koparmadığına, koparmaması gerektiğine dikkat çekti.

Filistinlilerin her türlü baskıya rağmen vatanlarını terk etmediğini vurgulayan Pişgin, Gazze’deki bebek, çocuk ve kadınların acımasızca şehit edildiğini ifade etti.

Konferans, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'nın Filistin’de katledilen masumların ruhları, yaralananların şifa bulması, tüm dünya mazlumlarının zalimlerin zulmünden kurtulması, Kudüs başta olmak üzere tüm İslam beldelerinin huzur ve sükûnu için ettiği duanın ardından sona erdi.