Antalya Dini İhtisas Merkezi Akademi Merkezinde "müftülük Hizmetleri Uygulamaları" Başlıklı Ders Sunumları Gerçekleştirildi

Akademi Merkezinde Aday Din Görevlileri İçin Uygulamalı Eğitim: Alanında Uzmanlar Müftülük Hizmetlerini Anlattı Akademi Merkezinde, 2. Dönem Aday Din Görevlilerine yönelik, İl Müftü Yardımcısı Şeyda Emine Yılmaz'ın riyasetiyle "Müftülük Hizmetleri Uygulamaları" başlıklı bir eğitim programı düzenlendi.

Programa katılan adaylar, alanında uzman Vaiz ve İmam-Hatiplerden oluşan bir ekip tarafından, farklı hizmet alanlarındaki faaliyetler hakkında detaylı bilgiler edindiler.

Eğitimde, Aile ve Dini Rehberlik Merkezleri, Hastaneler, Ceza İnfaz Kurumları ve Denetimli Serbestlik Müdürlükleri ile Gençlik Merkezleri alanlarında yürütülen çalışmalar ele alındı.

Uzmanlar, bu kurumlarda görev alan Din Görevlilerinin karşılaşabilecekleri farklı durumlar ve uygulama teknikleri üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

**Aday Din Görevlilerine Pratik Bilgiler Sunuldu** Sunumlar, teorik bilgiler yanında, adayların pratikte karşılaşabilecekleri durumları kapsayacak şekilde hazırlandı.

Adayların, hizmet verdikleri kişilere nasıl yaklaşmaları gerektiği, hangi yöntemleri kullanmaları gerektiği ve karşılaştıkları zorluklara nasıl çözüm bulabilecekleri konusunda rehberlik edildi.

**Eğitimin Amacı: Alanında Uzman ve Yetkin Din Görevlileri Yetiştirmek** Programın amacı, aday Din Görevlilerini, gelecekte görev alacakları farklı alanlar ve hizmetler hakkında bilgilendirerek, alanında uzman ve yetkin kişiler olarak yetiştirmek.

Adayların, teorik bilgi birikimini pratiğe dönüştürmelerine ve hizmet verdikleri kişilerin ihtiyaçlarına daha etkili bir şekilde cevap verebilmelerine olanak sağlanması amaçlanıyor.

**Adaylar Eğitimden Memnun Kaldıklarını Belirtti** Eğitim programına katılan adaylar, sunumların faydalı ve bilgilendirici olduğunu belirterek, özellikle pratik uygulamalara odaklanılmasının kendileri için oldukça yararlı olduğunu ifade ettiler.

Adaylar, bu eğitimin, mezun olduktan sonra görevlerine başlamaları için kendilerini daha iyi hazırladığını ve gelecekteki çalışmalarında kendilerini daha güvenli hissetmelerini sağlayacağını dile getirdiler.