Bilecik'te yurt dışında yaşayan gençlerimiz'e değerler eğitimi programı

YURT DışıNDA YAşAYAN GENçLERiMiZ'E DEğERLER EğiTiMi PROGRAMı

YURT DIŞINDA YAŞAYAN GENÇLERİMİZ’E DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMI

ALMANYA VE İSVİÇRE’DE YAŞAYAN 130 ÖĞRENCİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE BİLECİK VE SÖĞÜT GEZİSİ YAPTI.

Diyanet İşleri Başkanlığımız yurt dışı (teşkilatı) temsilcilerimizle işbirliği yaparak, yurt dışında yaşayan gençlerimizin milli kültürel ve değerlerimizle buluşmalarını sağlamak amacıyla Değerler Eğitimi programlarını organize etmektedir. Bu çerçevede Bahar Dönemi Değerler Eğitimi Programı çerçevesinde Almanya ve İsviçre’den 65 kız, 65 erkek öğrenci, Bilecik İlimize geldi.

04.04.2018 Çarşamba günü Almanya ve İsviçre’den gelen 130 öğrenci, İl Müftüsü Necati Akkuş ve Din Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Aksoy ile Şeyh Edebali Türbesinde bir araya geldi.

İl Müftüsü Necati Akkuş öğrencilere; Hepiniz hoş geldiniz sizleri burada Diriliş’in Şehri olan Bilecik’te görmek ve misafir etmekten çok mutluyuz, bu programlar sizleri hem eğitiyor, hem de ülkemizin kültürel, dinî ve millî değerleriyle buluşturuyor. 

 Tarihte pek çok kavmin uygarlık ve egemenliğine sahne olan Bilecik, Kayı Boyunun Orta Asya'dan 400 çadırla gelip Söğüt'te Osmanlı Devletinin kuruluş merkezliğini yaptığı yerdir. Bileceğin tarihçesinin çok eskilere dayanması ve Osmanlının kurulduğu yer olması ayrıcalığı yanında, Kurtuluş Savaşı'nda verdiği çetin mücadeleler ve kazanılan zaferlerle, Cumhuriyetin kuruluşunda da önemli bir role sahip olmuştur. Üzerinde çok sayıda arkeolojik ve tarihi eser bulunan, Bilecik'teki tarihi eserlerin çoğunu Osmanlı döneminde yapılan camiler, türbeler, hanlar, hamamlar, sivil mimari örnekleri, imaret ve benzeri yapılar oluşturmaktadır.

Müftü Akkuş sözlerine şöyle devam etti; size özellikle iki şeyi nasihat ediyorum;

Birincisi, ‘Dilinizi ve Dininizi’ asla unutmayın, Dinimiz ile dilimiz etle tırnak gibi birbirine kaynaşmış özümüzü oluşturmuştur. Dilinizi unutur iseniz dininizi de unutursunuz, yaşadığınız ülkenin dilini en iyi şekilde öğrenin ama asla kendi dilinizi unutmayın, çünkü dil kültür ’dür,  gelecektir. Kesinlikle kendi aranızda dilinizi konuşmayı ihmal etmeyin.

İkincisi, “Bismillah” besmele her işinizin başı olsun. Besmele ile başlamayan hiçbir işin sonunda hayır yoktur. Başlayacağınız her işe besmele ile başlayın. Besmele ile başlayamayacağınız hiçbir işi de yapmayın”. İyi bir Müslüman, dürüst bir adam,  işlerini besmele ile yürüten bir insan ve dilini, dinini unutmayan bir gençlik olarak yürümenizi Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.” İfadelerine yer verdi.