Bolu İl Müftüsü, Aday Din Görevlilerine "İnsan ve Kıvam" Konferansı Verdi

Bolu Din Görevlileri "İnsan ve Kıvam" Konulu Konferansta Bir Araya Geldi Bolu Dini İhtisas Merkezi'nde II. Dönem Aday Din Görevlilerine yönelik düzenlenen Sosyal ve Kültürel Etkinlik kapsamında, Bolu İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, 17 Ekim 2024 Perşembe günü "İnsan ve Kıvam" konulu bir konferans verdi.

Konferansın temel odak noktası, din görevlilerinin toplumsal rolü ve bu rolü hakkıyla yerine getirebilmeleri için sahip olmaları gereken niteliklerdi.

Müftü DEMİRTAŞ, sunumunda din görevlilerinin sadece dini bilgilerle değil, aynı zamanda insan ilişkileri, iletişim becerileri ve sosyal sorumluluk bilinciyle donanmış bireyler olması gerektiğine vurgu yaptı.

Konferansta, din görevlilerinin karşılaşabilecekleri farklı durumlar ve bu durumlarla başa çıkabilmek için gerekli olan beceriler ele alındı.

Müftü DEMİRTAŞ, din görevlisinin insanlara rehberlik etmek, toplumu birleştirmek ve maneviyatın yaygınlaşmasına katkı sağlamak gibi önemli görevleri yerine getirdiğini hatırlattı.

Din görevlilerinin sahip olması gereken kıvamın sadece dini bilgilerle sınırlı olmadığını, aynı zamanda empati, hoşgörü, sabır ve iletişim becerilerinin de bu kıvamı oluşturan önemli unsurlar olduğunu belirtti.

Müftü DEMİRTAŞ, özellikle günümüz dünyasının karmaşık yapısı içerisinde din görevlilerinin daha da hassas ve bilinçli bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Konferans, yoğun katılımla gerçekleşti ve aday din görevlilerinin soruları cevaplandı. Katılımcılar, konferansın din görevlilerinin sorumluluklarını daha iyi anlamaları ve mesleki gelişimlerine katkı sağlaması yönünden faydalı olduğunu dile getirdiler.

Bolu İl Müftülüğü tarafından düzenlenen bu konferans, aday din görevlilerine unutulmaz bir deneyim yaşattı ve onların meslek hayatlarına ışık tutan değerli bilgilerle dolu bir gün geçirmesini sağladı.