Burdur'da "Öğle Arası Huzur Molası" Devam Ediyor

Burdur'da Öğle Arası Huzur Molası Projesi Gençler İçin Manevi Bir Liman Oluşturuyor Burdur'da İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen "Öğle Arası Huzur Molası" projesi, gençler için manevi bir liman görevi görüyor.

Proje kapsamında, eğitim çağındaki çocuklar ve gençler gönüllülük esasına göre camilerde bir araya geliyor, cemaatle namaz kılıyor ve caminin huzurlu atmosferini deneyimliyorlar.

Proje, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından da destekleniyor ve öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. Gençler, öğle arası molalarında okul duvarlarından uzaklaşarak, maneviyatlarını besleme, huzur bulma ve yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı yakalıyorlar.

Projenin uygulanması ve geleceği hakkında bilgi edinmek üzere Strateji Geliştirme Başkanlığı proje ofisinden Burdur'a gelen sosyolog Emin ERDOĞAN, projenin yerinde incelemesini gerçekleştirdi.

Erdoğan, İl Müftülüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam ettirilmesi planlanan proje hakkında İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK başkanlığındaki heyetle görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede, projenin gençler üzerindeki olumlu etkileri, öğrenci katılım oranları ve projenin gelecekteki gelişimine yönelik fikirler paylaşıldı.

Erdoğan, "Öğle Arası Huzur Molası" projesinin gençlere manevi bir dinginlik ve huzur sunmasının yanı sıra, toplumsal değerlere sahip çıkma bilincini de geliştirdiğini vurguladı.

Proje, sadece gençlerin manevi gelişimine katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda okul ve cami arasında köprü görevi görüyor. Öğretmenler ve din görevlileri arasında iletişimin artmasına ve gençlerin dini değerleri daha yakından tanımalarına olanak sağlıyor.

Burdur'da başlatılan "Öğle Arası Huzur Molası" projesi, diğer illere de örnek teşkil edebilecek bir model olarak değerlendiriliyor. Projenin ülke genelinde yaygınlaştırılması, gençlerin manevi gelişimine ve toplumsal huzura önemli katkılar sağlayabilir.