Bursa'da Esnaf Buluşması: Sorular ve Cevaplar

Esnaf Buluşmaları Sinan Durmaz Konferans Salonunda Devam Ediyor: Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Aydın Esnafın Sorularına Cevap Verdi İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın öncülüğünde her hafta farklı bir bölge esnafının ev sahipliğinde gerçekleştirilen esnaf buluşma programı bu hafta İl Müftülüğü Sinan Durmaz Konferans Salonunda yoğun katılımla gerçekleşti.

Program, dinamik bir atmosferde, esnafın birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı bulmasıyla başladı. Açılış konuşmasında İl Müftüsü Karabayır, esnafın toplumun önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, bu buluşmaların esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleme, çözüm yolları arama ve birlikte hareket etme amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Programın en önemli konuğu ise Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Dr. Fatih Mehmet Aydın'dı. Aydın, güncel ticari konular hakkında geniş kapsamlı bir sunum yaptı ve esnafın karşı karşıya olduğu sorunları, çözüm önerileriyle birlikte ele aldı.

Konuşmasının ardından ise esnafın merak ettiği konuları ve yaşadıkları sorunları dinledi. Aydın, esnafa yönelik destek ve teşviklerin önemini vurgulayarak, bu konuda yapılması gerekenlerin devlet ve özel sektör işbirliğinin gerekliliğini dile getirdi.

Programda Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve mobil irşad görevlileri de hazır bulundu. Esnaflar da programa yoğun ilgi göstererek, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Aydın’a sorularını yönelttiler.

Aydın, esnafın sorularına samimi ve içten bir şekilde cevaplayarak, açıklayıcı ve bilgilendirici bir yaklaşım sergiledi. Bu buluşma, esnafın yaşadığı zorlukları ve ihtiyaçları daha iyi anlayabilmek, sorunlarına çözüm bulabilmek ve esnafa yönelik destek ve teşvik programlarının daha etkin bir şekilde uygulanabilmesi için önemli bir adım oldu.

Esnaf buluşmaları, önümüzdeki haftalarda da farklı bölgelerde devam edecek.