Çanakkale'de 2024 Yılı Mevlidi Nebi Programı Yapıldı

2024 yılı mevlidi nebi programı yapıldı

2024 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Müftülüğü tarafından Şehit Cemal Demir AİHL konferans salonunda “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferans programı düzenlendi.


Programa, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer TORAMAN, Hanımefendi, Kurum Müdürleri, Din Görevlileri, gençler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Program, Şehitler Camii İmam-Hatibi Yahya Çelik´in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Açış konuşmaları için kürsüye gelen İl Müftümüz Mustafa Bilgiç: Hz Peygamberi anmaktan ziyade anlamak üzere teşrif ettiniz. Öncelikle Rabbim onu anlamayı nasip etsin.İnsan bir kişiyi sever onun sayesinde diğerlerini sever. Katılımları için başta Sayın Valimize, hanımefendiye, Kurum Müdürlerimize, mesai arkadaşlarıma ve siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum dedi.


Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer TORAMAN  hitaplarında; Efendimizi anmak üzere hazırlanan böyle bir programda sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Emekleri için İl Müftüme ve ekibine, katılımlarınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim dedi.


Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Remziye Köroğlu: Efendimizi anmak anlamak noktasında herbirimizin gayreti olmalı. Eğer Onu doğru anlayabilir  hayatlarımıza tatbik edebilirsek kendi dünyamızda huzura, ailelerimizde mutluluğa nihayetinde ümmeti Muhammed'in refahına vesile olacaktır diyerek Peygamberimizin hayatından şahsiyet inşası örnekleri sundu. Rabbim önce anlamayı sonrasında anladıklarımızı hayatlarımıza tatbik edebilmeyi nasip eylesin duasıyla sözlerini tamamladı.


Program günün anısına buket ve tablo hediye takdiminin ardından sona erdi…