çankırı'da Hafızlık Eğitimini Tamamlayan öğrenciler Belgelerini Aldı

0

Çankırı'da Genç Hafızlar Belge Aldı: "Kur'an'ın Işığında Aydınlık Bir Gelecek İnşa Edecekler" Çankırı'da, Merkez Cemaleddin Ferruh, Çavuşoğlu ve Hacı Murad-ı Veli Proje Hafızlık Kız ve Erkek Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 13 öğrenci, yoğun bir emeğin karşılığını aldı.

2024 yılı III. Dönem Hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda da başarılı olarak "Hafızlık Belgesi"ne layık görüldü.

Çankırı İl Müftüsü Mehmet Şahin, öğrencilere belge takdim töreninde duygusal anlar yaşattı. Müftü Şahin, törende yaptığı konuşmada genç hafızları tebrik ederek, "Bu özel günde, hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum.

Hafızlık, büyük bir sabır ve azim gerektiren bir yolculuktur ve sizler bu zorlu yolu başarıyla tamamladınız. Kur'an kursu öğreticilerimize de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum; onların desteği olmadan bu başarı mümkün olamazdı.

" dedi. Şahin sözlerine, "İnşallah, bu başarılarınız hayatınız boyunca devam eder ve Kur'an-ı Kerim'in ışığında aydınlık bir gelecek inşa edersiniz.

Allah (c. c. ) sizleri, lafzın hamili yaptığı gibi manasının da amili eylesin. Ailelerinizi ve öğreticilerinizi yürekten kutluyorum. " diyerek devam etti.

Törende, genç hafızların mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Uzun ve yorucu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrenciler, aldıkları belgenin sadece bir belge değil, aynı zamanda bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Çankırı İl Müftülüğü'nün düzenlediği tören, öğrenciler, aileleri ve öğreticiler için unutulmaz bir an oldu. Hafızlık yolculuğunu başarıyla tamamlayan genç hafızların, Kur'an-ı Kerim'in nuruyla aydınlık bir geleceğe adım atmaları temennisiyle.