Cankiri'da Ilimizdeki Misafir (yabancı) öğrenciler Il Müftülüğünü Ziyaret Etti
**Çankırı'da Eğitim Gören Somali, Cibuti ve Filistinli Öğrenciler, Ramazan'da Müftülüğü Ziyaret Etti** Çankırı'da yükseköğretim eğitimlerine devam eden Somali, Cibuti ve Filistin uyruklu öğrenciler, Ramazan ayının manevi atmosferinde, 4 Mart 2025 tarihinde İl Müftülüğünü ziyaret ederek, hem dini bayramı paylaştılar hem de Türk misafirperverliğinin sıcaklığını bir kez daha hissettiler.
Öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Mehmet Şahin, samimi bir sohbet ortamında öğrencilerle bir araya geldi.
Sohbet, öğrencilerin Çankırı'daki yaşam deneyimleri, eğitim hayatlarındaki zorluklar ve özlemleri üzerine yoğunlaşırken, Müftü Şahin de öğrencilere Türkiye'ye, Çankırı'ya ve Türk kültürüne uyum süreçlerinde yardımcı olmaya hazır olduklarını vurguladı.
Müftü Şahin, ziyaret sırasında öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından sunulan hizmetleri detaylı bir şekilde anlattı. TDV'nin yurt dışındaki vatandaşlara ve ihtiyaç sahibi kişilere sağladığı desteklerden bahseden Şahin, özellikle gurbette olan öğrencilerin TDV'yi bir destek ağı olarak görmelerini ve ihtiyaç duydukları durumlarda vakıfla iletişime geçmelerini tavsiye etti.
"Gurbette en büyük destekçileriniz arasında TDV'nin de olduğunu unutmayın," diyen Şahin, öğrencilerin yalnız olmadıklarını ve her zaman desteklendiklerini hissetmelerini sağlamak istediğini vurguladı.
Ziyaretin duygusal anlarından biri de, TDV Çankırı Şube Başkanı sıfatıyla Müftü Şahin'in, maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere yardım kartlarını teslim etmesi oldu.
Bu jest, öğrenciler üzerinde olumlu bir etki yaratarak, Türk halkının sıcaklığını ve yardımseverliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Ziyarette bulunan öğrenciler, gösterilen misafirperverlik ve verilen destekten dolayı Müftü Şahin'e ve TDV Çankırı Şubesi'ne teşekkürlerini ilettiler.
Öğrencilerin, eğitim hayatlarında başarılar dileyen Müftü Şahin, ziyaretin hem kendileri hem de öğrenciler için unutulmaz bir anı olduğunu belirtti.
Bu ziyaret, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin Türkiye'de kendilerini evlerinde gibi hissetmelerine katkıda bulunan önemli bir örnek teşkil ediyor ve uluslararası öğrenci ilişkilerine dair olumlu bir haber olarak kayıtlara geçti.