Çankırı'da Şehitler ve Mazlumlar İçin Dua

Çankırı'da Şehitler ve Mazlumlar İçin Dua

Çankırı'da Şehitler ve Mazlumlar İçin Dua Gecesi Çankırı'da Ahmet Yesevi Camii'nde, Yatsı namazının ardından "Şehitlerimiz ve Mazlumlar İçin Duadayız" programı düzenlendi.

Program, şehitlerimizi ve zulüm gören kardeşlerimizi anmak ve onlara dua etmek amacıyla gerçekleştirildi. İl Müftüsü Mehmet Şahin'in de katıldığı programa yoğun bir katılım gerçekleşti.

Camii, vatan müdafaasında şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimiz ve Filistin başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlumların acılarını paylaşmaya gelen vatandaşlarla doldu.

Programın başında, şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve şehadetlerinin önemi vurgulandı. Ardından, İl Müftüsü Mehmet Şahin, duygusal bir konuşma yaptı.

Şahin, konuşmasında, milletimizin şehitlerimize olan minnetini ve mazlumlara yönelik duyarlılığını dile getirdi. Vatanın korunmasının şehitlerimizin bizlere en büyük emaneti olduğunu hatırlatan Şahin, "Onların fedakarlıklarını asla unutmamalı, emanetlerine sahip çıkmalı ve mazlum kardeşlerimize destek olmalıyız" dedi.

Program, yapılan dualar ve Kur'an-ı Kerim okumalarıyla devam etti. Duada, şehitlerimizin ruhları için rahmet, Filistin başta olmak üzere zulüm altında inleyen tüm mazlum coğrafyalarda yaşayan kardeşlerimiz için ise huzur ve özgürlük temennisi edildi.

Programın son bölümünde, katılımcılara lokma ve şerbet ikram edildi. Geleneksel bir program atmosferinde gerçekleşen etkinlik, şehitlerimizi ve mazlumları unutmamak, onların acılarını paylaşmak ve birlik-beraberlik içinde kalmanın önemini bir kez daha vurguladı.

Programa, özellikle gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Gençlerin, şehitlerimize ve mazlumlara duyduğu saygı ve empati, programın geleceğe umutla bakılmasını sağladı.