Denizli'de Hz. Peygamber Konuşuldu

Hz. Peygamber'in Örnek Ahlakı Denizli'de Konuşuldu Denizli İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, "Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası" adlı anlamlı bir konferans düzenledi.

Servergazi İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile manevi bir atmosfer oluşturuldu.

Konferansta açılış konuşmasını yapan Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, çağımız insanının yaşadığı şahsiyet ve bilinç bunalımları için çözümün Hz. Peygamber'in örnek ahlakında yattığını vurguladı.

Pamuklu, "Müslümanlar olarak, Peygamber Efendimizin yüce şahsiyetini ve örnek ahlakını kendimize ve hayatın her alanında şiar edinmeliyiz. " diyerek dinleyicilere önemli bir mesaj verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile Hz. Peygamber'in hayatı ve öğretileri görsel olarak aktarıldı.

Konferansın ana konuşmacısı ise Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım oldu. Yıldırım, Hz. Peygamber'in sosyal hayatın her alanında sergilediği örnek ahlakı üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasında, Peygamber Efendimizin merhamet, adalet, dürüstlük, sabır gibi değerleri nasıl yaşattığını ve bu değerlerin günümüzde de insanlığa yol gösterici olduğunu vurguladı.

Konferans, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'a hediye ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Hatıra fotoğrafı çekimi ile programın resmi sonuna ulaşılırken, katılımcılar arasında Hz. Peygamber'in örnek ahlakını kendi hayatlarına uygulamanın önemi üzerine sıcak sohbetler gerçekleşti.

Programa, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, Denizli İl Müftü Yardımcıları Adem Karakelebek, Osman Demirel, Semih Keskin, Hamide Belgrat, İlçe Müftüleri, Şube müdürleri, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın, Hz. Peygamber'in hayatını ve öğretilerini daha geniş kitlelere ulaştırmada önemli bir rol oynaması bekleniyor.