Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan Işliyen Bursa'da Bir Dizi Programa Katıldı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, Bursa'da Din Görevlileri ve Vatandaşlarla Bir Araya Geldi Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Bursa'da yoğun bir programla din görevlileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretleri kapsamında, hem dini sohbetler gerçekleştirdi hem de din hizmetlerinin etkin sunulması konusunda tecrübe paylaşımında bulundu. İşliyen, ilk olarak Nilüfer İlçe Müftülüğü Akşemsettin Camii'nde "Biz Bir Aileyiz Ailece Camideyiz" programına katılarak yatsı namazı öncesi bir sohbet programı gerçekleştirdi.

Programda, İslam'ın aile yapısı ve önemi üzerine konuşan İşliyen, günümüz toplumunda aile bağlarını güçlendirmenin önemini vurguladı.

Cami programının ardından Merve Cami Konferans Salonunda Bursa'daki din görevlileriyle bir araya gelen Başkan Yardımcısı İşliyen, görevlilerin haftasını kutladı.

Görevlilerle samimi bir ortamda sohbet eden İşliyen, din hizmetinin etkin ve verimli sunulması konusunda tecrübelerini paylaştı ve görevlilerin çalışmalarına yönelik desteklerini dile getirdi.

Ertesi sabah, Ulu Camii'nde sabah namazı öncesi bir sohbet programı gerçekleştiren İşliyen, daha sonra Bursa Valisi Sayın Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti.

Vali ile görüşmede, Bursa'da yürütülen dini faaliyetler ve toplumla din hizmetlerinin etkileşimine dair fikir alışverişinde bulundular. Ziyaretlerinin son ayağı olarak, Bursa İl Müftülüğü Sinan Durmaz Kongre Salonunda "Değerleriyle Güçlü Ailem, Ailede Sorumluluk Bilinci" temalı bir konferans sunumu gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın açılış konuşması yaptığı ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen konferansta, İşliyen, günümüz aile yapısında karşılaşılan sorunlara ve çözüm yollarına değindi.

Ayrıca, aile bireylerinin birbirlerine karşı sorumluluklarını ve değerlerine sahip çıkmanın önemini vurguladı. Konferansın ardından Kur'an Eğitim Merkezi öğrencileriyle bir araya gelen İşliyen, gençlerin dini eğitim ve değerlerine yönelik sorularını yanıtladı.

Ziyaretinin son durağı ise TDV Mobil İkram aracıyla gerçekleştirilen "İçimizi Isıtan İyilik" projesinin çorba dağıtım noktasını ziyaret etmesi oldu.

Bursa'dan ayrılan İşliyen, ziyaretlerinin toplumda dini bilinci artırma ve bireylerin değerlerine sahip çıkmalarına katkı sağlamasını diledi.