Diyanet işleri başkan yardımcısı Dr. Selim Argun Kütahya'da din görevlileri ile buluştu

Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim ARGUN Kütahya'da Din Görevlileri ile Buluştu

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim ARGUN Kütahya’da Din Görevlileri İle Buluştu

Diyanet İşleri Başkan Yardımı Dr. Selim ARGUN’un katlımı ile Kütahya”da din görevlileri buluşması gerçekleştirildi

Hazer Dinari Kültür merkezinde gerçekleştirilen buluşmaya İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR, İlçe Müftüleri, Müftü Yardımcıları, İl ve İlçe Müftülük personelleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısının İlimizde ağırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında “ İlimiz, ecdadımızın ilim ve irfanla her bölgesini ilmek ilmek dokuduğu kadim bir şehirdir. Bizde ecdadın bıraktığı eserlere sahip çıkmak ve o manevi ruhu yaşatmak gayretindeyiz. Sayın hocamızın ilimize teşrifi motivasyonumuzu ve hizmet aşkımızı daha da arttıracaktır’ dedi

 “Din Görevlileri Buluşması” programı kapsamında Kütahya Müftülüğü personeli ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim ARGUN; İnsanlığın haz ve hız çağında yaşadığını belirterek “Bizler diyanet camiası olarak topluma din hizmeti sunma gibi önemli bir görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Din hizmeti sunarken zamanın ruhuna hitap edecek donanıma sahip olmamız gerekiyor. Bu da bilgi irfan ve hizmet aşkı ile mümkün olacaktır” dedi.

15 Temmuz sürecinden sonra toplumda din hizmetleri alanında bir boşluğun olduğunu dile getiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim ARGUN “oluşan bu boşluğunu diyanet camiası tarafından doldurulması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için sahada bulunmamız ve hizmetlerimizi görünür kılmamız gerekiyor. Diyanet camiası olarak bizler sadece ülkemizden gelen taleplere değil dünyanın farklı coğrafyalarından gelen farklı taleplere cevap vermeye çalışıyoruz bunun için gerek başkanlığımız gerekse taşrada çalışan her bir personelimize büyük sorumluluklar düşmektedir” diye konuştu.

Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen programdan sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim ARGUN Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerine  “İslam Medeniyet Tarihinde Dini Diplomasi ve Alim Diplomatlar” konulu konferans verdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim ARGUN aynı gün akşam kurum amirleri ile bir araya gelerek onlarla sohbet etti.