Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, uzun süren çalışmalarla hazırlanan ve insanlığın hizmetine sunulan 46 ciltlik İslam Ansiklopedisi'nin, Dr. Tayyar Altıkulaç'ın seneler önce attığı tohumun bir meyvesi olduğunu belirtti.
Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda düzenlenen Ustalara Saygı "Zorlukları Aşmaya Adanmış Bir Ömür: Dr. Tayyar Altıkulaç" panelinde bir konuşma yaptı.
Erbaş ayrıca, İslam medeniyetinin temel yapı taşlarının cami ve medrese olduğunu vurgulayarak, Diyanet'in de bu değerlerin koruyucusu ve yayıcısı olduğunu ifade etti. Medine'nin İslam'ın kutsal şehri haline gelmesinin, Hz. Muhammed'in vahiyler ışığında yürüttüğü adaletli ve insani yönetiminin bir sonucu olduğunu belirtti. Bu nedenle, Diyanet'i Mescid-i Nebevi'nin mirasçısı olarak gördüklerini ve İslam medeniyetinin temel değerlerini yaşatmak için çalıştıklarını ifade etti.
Altıkulaç'ın hem icraatları hem de örnek kişiliğiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önemli bir ismi olduğunu söyleyen Erbaş,"Hiç şüphesiz milletimizin manevi hayatına rehberlik eden bir teşkilatın öncülerinden olmak son derece değerli bir payedir. Tayyar Hocamızın gerek başkanlığı döneminde gerekse emeklilik sürecinde öncülük ettiği hizmetler saymakla bitirilemez." dedi.''
Erbaş, Altıkulaç'ın liderliğinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet verdiğini belirterek, Altıkulaç'ın vizyoner ve dinamik yaklaşımının kurumun gelişimine büyük katkı sağladığını söyledi. Ayrıca, Altıkulaç'ın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hem ulusal hem uluslararası platformlarda başarılı bir şekilde temsil ettiğini ve kurumun itibarını yükselttiğini de dile getirdi.
"Uzun süren çalışmalarla hazırlanan ve insanlığın hizmetine sunulan 46 ciltlik İslam Ansiklopedisi de muhterem hocamızın seneler önce bu bereketli topraklara attığı tohumun muhteşem bir meyvesi olmuştur. Muhterem hocamız, bir ilim ve devlet adamı kimliği, şahsına münhasır hasbiliği, samimiyeti ve ilim vakarıyla hem teşkilatımızın kıymetli mensuplarında ve hem de milletimizin zihin ve gönül dünyasında derin izler bırakmıştır." dedi.
Erbaş, hocaların ve öncü liderlerin millete hizmet yolunda büyük bir fedakarlıkla çalıştıklarını ve bu çalışmalarının Allah katında değerlendirilerek ödüllendirileceğine inandıklarını belirtti. Bu nedenle, hocalarımıza ve öncülerimize olan saygının önemine vurgu yaparak, onların kimliğini ve hizmetlerini daha iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmak için bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin önemli olduğunu ifade etti. Bu sayede, gelecek kuşaklara da hocalarımızın ve öncülerimizin değerini ve önemini aktararak onların izinden gitmelerini teşvik edebileceklerini belirtti.
Ali Erbaş'ın konuşmasının ardından Ustalara Saygı "Zorlukları Aşmaya Adanmış Bir Ömür: Dr. Tayyar Altıkulaç" paneli gerçekleştirildi.