Diyarbakır'da Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Birlik ve Beraberlik Vurgusu Diyarbakır'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi.

Ticaret İl Müdürü Zafer Atik, SGK İl Müdürü Reşat Merttir ve İŞ-KUR İl Müdürü Mustafa Yılmaz, İl Müftüsü Celal Büyük'ü ziyaret ederek, tüm Din Görevlileri'nin haftasını kutladı.

Ziyarette, farklı kurumların temsilcileri bir araya gelerek, Diyarbakır'ın sosyal dokusunda önemli bir yere sahip olan camilerin ve din görevlilerinin önemini vurguladı.

Ticaret İl Müdürü Atik, din görevlilerinin toplumun huzur ve barışı için yaptığı çalışmaları takdir ederek, "Camilerimiz sadece ibadethaneler değil, aynı zamanda toplumsal birlikteliğin ve dayanışmanın merkezidir.

Din görevlileri de bu birlikteliği sağlamada önemli rol oynuyorlar" dedi. SGK İl Müdürü Merttir ise, "Din görevlileri sadece manevi yönümüzü değil, aynı zamanda sosyal sorumluluklarımızın farkında olmamızı sağlayan değerli bireylerdir.

Toplumun her kesiminden bireyle empati kurarak, toplumsal uyumu güçlendirdiklerini gözlemliyoruz. " diye konuştu. İŞ-KUR İl Müdürü Yılmaz da, "Din görevlilerinin özellikle genç nesillerin eğitimi ve hayata bakış açıları üzerinde olumlu etkileri olduğunu düşünüyorum.

Onların toplumla olan etkileşimleri, bireylerin kendilerini geliştirmelerine ve topluma faydalı bireyler olmalarına katkı sağlıyor" şeklinde görüşlerini belirtti.

İl Müftüsü Celal Büyük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu ziyaret, farklı kurumların temsilcileriyle bir araya gelerek, toplumun huzur ve barışı için birlikte çalıştığımızı gösteriyor.

Camiler ve din görevlileri, toplumun temel taşlarından biridir. Biz de bu misyonumuzun bilincinde olarak, insanlara hizmet etmeye devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı.

Ziyarette, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Sani Akın ve Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş da hazır bulundu. Ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.