Diyarbakır'da Müftüler İstişare Toplantısında Buluştu

Diyarbakır'da Din Hizmetlerinin Geliştirilmesi İçin Önemli Toplantı Diyarbakır İl Müftülüğü, ildeki din hizmetlerinin etkinliğini artırmak ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla önemli bir istişare toplantısı düzenledi.

İl Müftüsü Celal Büyük'ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Müftü Yardımcıları Mahsum Hamzaoğlu, Mehmet Demir, Mehmet Sani Akın, Dr. Selahattin Yılmaz ve Fatime Kartı ile birlikte Sur İlçe Müftüsü İlhan Günay, Yenişehir İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Şafi Bilik, Bağlar İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş ve Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş katıldı.

Toplantıda, Diyarbakır'ın dini ve sosyal yapısına uygun olarak din hizmetlerinin geliştirilmesi için çeşitli konular ele alındı. İl Müftüsü Celal Büyük, toplantının önemini vurgulayarak, "Din hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için sürekli olarak istişare halinde olmamız gerekiyor.

Bu toplantıda, ilçe müftülüklerimizin çalışmalarını değerlendirdik ve geleceğe yönelik planlarımızı görüştük. " dedi. Toplantıda, cami hizmetlerinin iyileştirilmesi, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin güçlendirilmesi, vatandaşların dini konularda daha iyi bilgilendirilmesi, dini ve sosyal hayatta yaşanan sorunların çözümüne yönelik çalışmaların geliştirilmesi gibi konular masaya yatırıldı.

Katılımcılar, kendi bölgelerindeki deneyimlerini paylaşarak, verimliliği artıracak ve vatandaşların ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilecek çözüm önerileri sundular.

Toplantının sonunda İl Müftüsü Büyük, katılımcılara verimli ve olumlu bir istişare ortamı sağladıkları için teşekkür etti. Büyük, "Din hizmetlerini daha da geliştirerek toplumumuzun manevi ihtiyaçlarına cevap vermeye devam edeceğiz.

Bu doğrultuda, tüm ilçe müftülüklerimizin özverili çalışmalarını takdir ediyor ve destekliyoruz. " dedi.