Diyarbakır'da "100. Yılda çocuklarımızla 100 şenlikte Buluşuyoruz" Etkinliği Düzenlendi.

Diyarbakır'da Çocuklar 100. Yıl Şenliğiyle Buluştu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen "100.

Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz" programı, yüzlerce çocuğa unutulmaz bir gün yaşattı. Etkinlik, Selahaddin Eyyubi Konferans Salonu'nda iki ayrı şenlikle gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen şenlik, çocukların coşkusu ve neşesiyle doldu. Öğleden sonra ise hafız öğrencileri için özel bir program hazırlandı.

Şenlikler, öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kürsüye çıkan İl Müftüsü Celal Büyük, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 100.

yılı münasebetiyle düzenlenen bu programın Diyarbakır ayağında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyük, "Özellikle Filistin'de katledilen çocuklarımızın acısını da kalbimizde ve gönlümüzde taşıyoruz.

Bu duygu ve hissiyatla bugün buradayız. " diyerek Gazze ve Filistin'deki kardeşlerine dualarını iletti. Şenliğe renk katan ise Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibinin sunduğu birbirinden eğlenceli gösteriler oldu.

Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, Çocuk İlahileri ve Kukla gösterileriyle dolu dolu geçen programda çocuklar doyasıya eğlendi. Program, İl Müftüsü Celal Büyük, İl Müftü Yardımcıları, Merkez İlçe Müftüleri, Kur'an kursu Öğreticileri, Hafız Öğrenciler, 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğrencileri ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği programın sonunda İl Müftüsü Celal Büyük, Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibine teşekkür ederek hediyeler takdim etti.

Diyarbakır'da düzenlenen "100. Yılda 100 Şenlikte Buluşuyoruz" programı, çocukların dini ve kültürel değerlerle buluşmasını sağlarken, aynı zamanda unutulmaz bir eğlence deneyimi yaşatmayı amaçladı.