Diyarbakır İl Müftüsü Cuma Namazında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Diyarbakır İl Müftüsü Cuma Namazında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

İl Müftüsü Büyük, Cuma Hutbesinde Adalete ve Hakkaniyete Vurgu Yaptı İl Müftüsü Celal Büyük, Selahaddin-i Eyyûbi Camii ve Külliyesi'nde Cuma namazı öncesinde verdiği hutbede, Müslümanlar için adalet ve hakkaniyete dikkat çekti.

"Kötülüğe İyilikle Engel Olalım" başlıklı hutbesinde Büyük, özellikle haksız kazanç elde etmenin İslam dininde yasak olduğunu vurguladı.

Peygamber Efendimiz (s. a. v. )'in "Kim bir karış toprağa haksız olarak zulümle sahip olursa, o yer yedi kat boynuna geçirilir. " hadisini hatırlatan Büyük, "Mümin, kendi canını ve malını nasıl muhafaza ediyorsa, aynı zamanda başkasının malına, hakkına ve hukukuna da riayet etmelidir.

" diyerek sözlerine devam etti. Müftü Büyük, Cuma namazı sonrası cemaatle sohbet ederek güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Selahaddin-i Eyyûbi Camii ve Külliyesi'nde İl Müftü Yardımcısı Mehmet Demir ve Yenişehir İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Şafi Bilik de Büyük'e eşlik etti.

Hutbede dile getirilen adalet ve hakkaniyete dair mesajlar, toplumda birlikte yaşama bilincini ve insani değerlere bağlılığı pekiştirmeyi amaçlıyor.

İl Müftüsü Büyük'ün bu önemli konuya değinmesi, dinin sadece ibadet değil aynı zamanda toplumsal hayatın düzenlenmesinde de önemli bir rol oynadığını hatırlatıyor.