Döşemealtı'nda Yeni Cami ve Kur'an Kursu Açıldı

Döşemealtı'nda Yeni Cami ve Kur'an Kursu Açıldı

Döşemealtı'nda Yeni Bir İlim Yuvası: Hz. Ömer Camii ve Hafızlık Kur'an Kursu Açıldı Döşemealtı ilçesinde hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen Hz. Ömer Camii ve Hafızlık Kur'an Kursu, görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Açılışa, Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören, Ramazan Altun Merkez Çarşı Camii İmam Hatibi Enes Ovalı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kürsüye gelen Döşemealtı İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, kurs hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Çalışkan, binanın 555 metrekare oturum alanı ve toplamda 2.960 metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirterek, çocukların eğitim ve dinlenme alanları, lojman ve caminin de bu komplekste yer aldığını vurguladı.

Kursun 150 yatak kapasiteli üç çok amaçlı salon, bir toplantı salonu, bir kütüphane ve altı sınıftan oluştuğunu ve şu an 40 öğrenciye eğitim verdiğini belirtti.

İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ise konuşmasında Antalya'da 28 yatılı hafızlık Kur'an kursunda 1.227 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlattı.

Yeni açılan kursun Döşemealtı'ndaki öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Yalçınkaya, "Bu binamız yapılmadan önce Şehit Volkan Canöz Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesindeki bir binada çocuklarımız hafızlık eğitimlerini alıyorlardı.

Şimdi müstakil bir binada, yanında yine eğitimlerini destekleyecek caminin de bulunduğu bu külliyenin açılışını yapıyoruz. " dedi. Yalçınkaya, eserin yapımında emeği geçen hayırseverlere minnettarlığını dile getirdi.

Özellikle temelini atan merhum Hüseyin Gürcan'a rahmet dileyerek, Mehmet Bora başta olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür etti. "Allah razı olsun, kendisine şükran ve minnet duyuyoruz.

Rabbim her dem hayırseverlerimizi daim eylesin. Dünyada istatistiksel olarak en hayırsever millet bizim milletimizdir. Türkiye'deki camilerimiz, Kur'an kurslarımız hep hayırseverler tarafından yaptırılmaktadır.

" diyerek hayırseverliği öne çıkardı. Yalçınkaya konuşmasında, hafızlık öğrencilerinin Kur'an'a olan bağlılıklarını ve Kur'an'ın hayatlarındaki önemini vurguladı.

"Bu Kur'an kurslarımızda eğitim gören hafızlarımız, sabahın seherinde, gecenin en koyu karanlığında kürsülerin başına geçip salına salına 6.

236 ayeti okuyorlar. Kur'an okunan yere sekinet iner. Kur'an okunan yere melekler iner ve Kur'an okunan yer üzerimize gelecek bela ve musibetlere karşı bir paratonerdir.

Bir koruyucudur. Bir engeldir. " sözleriyle Kur'an'ın önemini ve hafızlığın değerini vurguladı. Törende Antalya Valisi Hulusi Şahin de bir konuşma yaparak gençlerin bu kurslarda Kur'an-ı Kerim'i öğrenme ve ezberleme fırsatına sahip olduklarını söyledi.

Hz. Peygamberden Ashab-ı Suffa'ya uzanan hafızlık geleneğinin önemini vurgulayan Şahin, "Bu çocuklar Kur'an-ı Kerim ayetleri ile yorulacaklar ve onu içselleştirecekler inşallah.

Sadece ezberle kalmayacak İslami ilimlerde temayüz edecekler. Temayüz ettikçe hafızlık bilgisi onlara çok büyük kapılar açacak. " dedi. Vali Şahin, bu eserin inşa edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program, Müftü Yalçınkaya’nın yaptığı duanın ardından Vali Şahin ve protokolün kurdele kesmesiyle sona erdi. Programda davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Yeni açılan Hz. Ömer Camii ve Hafızlık Kur'an Kursu, Döşemealtı'nda yeni bir ilim yuvası olarak hizmet vermeye başladı. Bu kursun bölgedeki gençlerin dini eğitim almaları ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri için önemli bir fırsat olduğu düşünülüyor.