Dünyamız israf olmasın

Dünyamız israf Olmasın

Dünyamız İsraf Olmasın

5 Haziran Dünya Çevre Koruma Günü kapsamında Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe müftülüğümüz “tohum bombası” çalışmasıyla katıldı. Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri ve müftülük çalışanlarının hazırladıkları tohum bombası Dünya Çevre Gününe ayrı bir renk kattı.

Standımızı Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Müftümüz Yusuf Doğan, kurum ve kuruluş amirleri, öğrenciler ve yetişkinler ziyaret etti.Yapılan etkinliğin amacı ve yapılışı hakkında ziyaretçilere bilgi verilerek çevre bilincine vurgu yapıldı. Uygulamalı olarak yapımı gösterilen çalışmada gönüllülere de yer verildi.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü İbrahim Akça, Vaiz İnci Ar,  Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Merve Doğruyol, Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci, VHKİ Ahmet Mollaoğlu, Memur Gülcihan Sarıman, Hizmetli Nebahat Semiz, Güven Durak hazırlanış ve sunuş aşamasında yer aldılar.

Tohum Bombası Nedir?

Tohum Bombası atık kağıtlardan üretilen ve içlerinde tohumların bulunduğu çevre dostu bir çalışmadır. Tohum bombası, toprakta bitki oluşumunu geliştirmek, toprağı canlandırmak ve havalandırmak için toprağa atılan minik toplardır. Tohum topları aynı zamanda tohumların gelişmesi için uygun ortamı sağlayarak onları dış etkenlerden korur.

Tohum Bombalarını filizlendirmek ve büyütmek çok basit; herhangi bir toprağa bırakarak her gün sulayıp sürekli nemli kalmasını sağlamanız yeterli olacaktır. 1 hafta içinde tohumlar filizlenmeye başlayacaktır. Çevreye zarar verilmeden atık kağıt ya da gazetelerin geri dönüşümüne katkıda bulunularak tohumların kolayca yayılması sağlandı. Bu etkinlik ile küresel çölleşmeye karşı park ve bahçeleri yaklaşık dört kat daha hızlı, kolay, sağlıklı ve ucuz bir şekilde yeşillendirmek amaçlanmıştır.

Üstelik yaptığımız tohum bombalarıyla çevreye zarar vermeden kağıt atıkları değerlendirilip geri dönüşüme katkıda bulunmuş oluyoruz. Tohumlar toprakla buluşup suyu da gördükleri anda yeşereceklerdir. Unutmayalım ki kağıt çöp değildir.