Duzce'de "evliliğe Ilk Adım Seminerleri" Başladı.
'evliliğe ilk adım seminerleri' başladı.
Düzce Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen “Evliliğe İlk Adım Seminerleri” başladı.
Müftülük konferans salonunda alanında uzman din görevlileri tarafından verilmeye başlanan “Evliliğe İlk Adım Seminerleri’’nde bireylerin Kur’an ve Sünnet ışığında huzurlu ve sağlıklı yuva kurmaları ve bu yuvanın devamlılığının sağlanması hedeflenmektedir.
Öncelikli olarak nişanlı çiftler ve 5 yıllık evliler olmak üzere tüm ailelere yönelik hazırlanan seminerler;
Evlilik: Ahirete Uzanan birliktelik Nikah ve Sorumlulukları Ailemin İletişim Dili Ailede İffet ve Mahremiyet Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun Çocukla Şenlenen Yuvalar Evlilikle Büyüyen Ailem Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı başlıklı, sekiz sunumdan oluşmaktadır.Eğitimler, her hafta iki seminer olmak üzere 4 hafta içinde tamamlanacaktır. Eğitimin tamamlanmasının ardından yeni başvuran gruplarla eğitimler devam ettirilecektir. Seminerlerin tarih ve saatleri belirlenirken başvuranların çoğunluğuna uygun günler (hafta içi-hafta sonu) belirlenecek olup, dört haftalık programın sonunda müftülükler tarafından katılımcılara ‘’Katılım Belgesi’’ verilecektir.
Mutlu bireyler ve huzurlu ailelerin tesisi için tüm vatandaşlarımızı eğitim programına bekliyoruz.
Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nu Tanıyalım.
Düzce İl Müftülüğü binasında 2009 yılından beri hizmet veren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, alanında uzman din görevlilerinden (Vaiz, Din Hizmetleri Uzmanı, İmam-Hatip ve Kur’an Kursu Öğreticisi) oluşan bir ekiple, hafta içi Pazartesi’den Cuma’ya 8.30- 17.30 saatleri arasında vatandaşlarımızdan gelen aile ile alakalı konularda Kur’an ve Sünnetten aldığı sahih bilgiler doğrultusunda ,bizzat gelerek başvuruda bulunan ya da telefon ve e-mail yoluyla ulaşan kadın, erkek, aile, çocuk, genç ve yaşlı bireylere kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dînî rehberlik hizmeti sunmaktadır. Danışanları gerektiğinde diğer kurumlara (Aile Çalışma ve sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Hastane, Emniyet…) yönlendiren birim, aile konusunda farkındalık oluşturmak, aile bütünlüğünü sağlamak, boşanma ve aile içi huzursuzluklara karşı toplumda farkındalık oluşturmak, aile yapısını güçlendirmek, aile içi iletişim, eşlerin birbirlerine ve aile fertlerine karşı sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla diğer kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içerisinde konferans, panel, seminer, proje vb. faaliyetler düzenlemektedir.
Düzenlenen Seminerler;
-“Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması”
-‘’Temel Aile Bilinci Eğitimi’’ : Ailem ve ben, ailemde bir çocuk var, ailemde bir genç var, ailemde bir yaşlı var, ailemde bir engelli var, akrabalarım var, ailemin iletişim dili, ailede iffet ve mahremiyet, teknolojiyi bilinçli kullanıyorum, ailemi bağımlılıktan koruyorum, ailemde merhamet istiyorum ve ailem dağılmasın.
-“Çocuk İhmal ve İstismarı’’
-“Doğal Afetlerin Maddi ve Manevi Boyutu” (Afad ve Kızılay’la beraber)
-Gelin Engelleri Beraber Aşalım” : Engellilere yönelik