Duzce'de Hacı Adayları Dualarla Yola çıktı

hacı adayları dualarla yola çıktı

Kutsal topraklara gidecek 7'si görevli toplam 196 kişilik hac kafilesi için Cedidiye Camii önünde uğurlama merasimi düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, uzun zamandır hac farizasını yerine getirmek için bekleyen hacı adayları ile yakınları uğurlama programında duygulu anlar yaşadı. Programda konuşan İl Müftüsü Osman Aydın, hac ibadetinin öneminden bahsederek sözlerine şöyle devam etti: Hac, İslâm’ın beş temel esasından biri olup Kur’an-ı Kerim’de ‘Hacca gitmeye gücü yeten insanlara, Beytullâh'ı ziyâret etmek Allah'ın bir emridir.’ buyrulmaktadır. Sizler Peygamber Efendimizin tabiri ile ‘Duyufurrahman’ sınız yani Allah’ın misafirleriniz. Çıktığınız yolculuk hayırlı, mübarek olsun. İnşallah hacdan dönerken Hz Ebubekir ‘in sadakatini;Hz Ömer’in adaletini; Hz Osman’ın iffetini;Hz Ali’nin ilme ve cesaretini kazanmış olarak dönersiniz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Program Müftü Osman Aydın’ın yaptığı dua sonrası getirilen tekbir, salavat ve telbiyeler ile hacı adayları kutsal topraklara gitmek için otobüslerle uğurlandı.

Programa Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.