Erbaş, Kastamonu'da Yeni Yurt Açılışında

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kastamonu'da Yeni Kız Öğrenci Yurdu'nun Açılışını Gerçekleştirdi Kastamonu'nun eğitim ve sosyal hayatına önemli bir katkı sağlayacak yeni bir yapı daha hizmete girdi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen ve 504 öğrenci kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu, bugün görkemli bir törenle açıldı. Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu İl Müftüsü Bekir Derin ve Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş katıldı.

Yeni yurt binası, Kuzeykent Mahallesi'nde modern mimariyle inşa edildi. Öğrencilerin konforlu bir yaşam sürmesi için her türlü imkan düşünülmüş durumda.

Yurtta; ferah ve aydınlık odalar, ortak kullanım alanları, kütüphane, ders çalışma salonları, spor salonu ve sosyal etkinlik alanları yer alıyor.

Açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yurdun hayırlı olmasını diledi ve öğrencilere başarılar temennisinde bulundu.

Erbaş, "Bu yurdun gençlerimizin eğitim hayatlarına katkı sağlayacağına inanıyorum. Yurtta öğrencilerimiz sadece barınma imkanına kavuşmakla kalmayacak, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılabilecekler" dedi.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı ise, yeni yurdun, Kastamonu'nun eğitim hayatına önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, yurdun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dallı, "Bu yurt, Kastamonu'nun eğitim ve sosyal hayatına önemli bir katkı sağlayacaktır. Gençlerimizin eğitimine verdiğimiz önemi gösteren bu yatırım, geleceğimiz için umut verici" dedi.

Açılış töreninde, öğrenciler ve davetliler tarafından yapılan müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi, programa renk kattı. Törene katılanlar, yeni yurdun açılışını kutlayarak, öğrencilere başarılar diledi.