Erbaş, Kastamonu Dini İhtisas Merkezini Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kastamonu Dini İhtisas Merkezini Ziyaret Etti: "Doğru Dini Bilgiyle Toplumu Aydınlatmak Bizim Görevimiz" Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kastamonu Dini İhtisas Merkezini ziyaret ederek, burada eğitim gören 2.

dönem Aday Din Görevlileri ile bir araya geldi. Başkan Erbaş, konuşmasında din görevlilerinin önemini vurgulayarak, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, imam, müezzin, Kur'an kursu öğreticisi, vaiz, müftü hangi unvanda çalışıyor olursa olsun, onlardan istediğimiz doğru dini bilgiyle donanıp toplumumuzu da doğru dini bilgiyle aydınlatmalarıdır.

Devletimizin bize verdiği görev budur. " dedi. Başkan Erbaş, din görevlilerinin vazifesinin insanları her zaman hayra çağırmak olduğunu hatırlatarak, "Hem Kur'an-ı Kerim'de görev tanımımız var hem de devletimizin Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilat kanunundaki maddesinde görev tanımımız var.

Demek ki böyle güzel bir görevi yapmak için bizleri hazırlayan bu mekanın kıymetini bilip, en güzel bir şekilde kendimizi yetiştirmemiz lazım.

" diye konuştu. Başkan Erbaş'ın ziyareti, Kastamonu Dini İhtisas Merkezi'nde düzenlenen bir programla gerçekleşti. Programa Kastamonu Valisi Meftun DALLI, Kastamonu Milletvekili Fatma Serap EKMEKÇİ, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani TURAN, Kastamonu İl Müftüsü Bekir DERİN, Düzce İl Müftüsü Osman AYDIN, Bartın İl Müftüsü Ömer KESKİN ve Çankırı İl Müftüsü Mehmet ŞAHİN de katıldı.

Ziyaret sırasında Başkan Erbaş, Dini İhtisas Merkezi'nin eğitim olanaklarını inceledi ve Aday Din Görevlileri ile sohbet etti. Başkan Erbaş, genç din görevlilerine meslek hayatlarında başarılar diledi ve onlara doğru dini bilgiyi yayma konusunda önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Bu ziyaret, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din görevlilerinin eğitimine verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Başkan Erbaş'ın konuşmasında da vurgulandığı gibi, din görevlilerinin doğru dini bilgiyi yayarak toplumun aydınlatılmasında önemli rol oynamaları bekleniyor.